Τα απρόοπτα και οι εντάσεις πάνω στις κάλπες

Τα απρόοπτα και οι εντάσεις πάνω στις κάλπες

Δεν έλειψαν και σε αυτές τις εκλογές τα απρόβλεπτα περιστατικά που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της ψηφοφορικής διαδικασίας. Εντάσεις, περιορισμένης έκτασης επεισόδια, λογομαχίες κ.α, έλαβαν χώρα σε διάφορα εκλογικά κέντρα της χώρας, ενώ υπήρξαν και γεγονότα που σίγουρα θα μείνουν χαραγμένα στις μνήμες των μελών στις εφορευτικές επιτροπές.

Το πιο σοβαρό συμβάν συνέβη σε εκλογικό τμήμα στην Ηγουμενίτσα όταν τσακώθηκαν ένας υποψήφιος και ο πατέρας ενός αντίπαλου υποψηφίου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας από αυτούς και να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με τοπικό μέσο thespro-news το επεισόδιο ξεκίνησε ως λογομαχία αλλά εν συνεχεία ο υποψήφιος αντίπαλός του και υιός του δεύτερου συνεπλάκη, και όπως καταγγέλλεται, ανέβηκε σε μηχανάκι και έπεσε πάνω στον πρώτο τραυματίζοντάς τον σοβαρά στο αυτί, με συνέπεια να πάει στο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας για να του κάνουν ράμματα.

Την ίδια στιγμή, ένα έντονο επεισόδιο ανάμεσα σε εκλογείς και δικαστικούς αντιπροσώπους μπλόκαρε την εκλογική διαδικασία για 50 λεπτά στο 8ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης στην Ανάληψη, όταν μια γυναίκα η οποία προσήλθε στο εκλογικό τμήμα για να ψηφίσει ενημερώθηκε πως πρέπει να παραμείνει στην αίθουσα για να στελεχώσει την εφορευτική επιτροπή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Μακεδονία» η γυναίκα, κατά την ίδια πηγή, αρνήθηκε να μείνει και παρά τις εκκλήσεις της δικαστικού αντιπροσώπου -που της έλεγε ότι είναι υποχρεωμένη να παραμείνει- επιχείρησε να φύγει. Η δικαστική αντιπρόσωπος κράτησε τότε την ταυτότητα της γυναίκα, με συνέπεια να «εκραγεί» ο σύζυγός της, ο οποίος έχασε τη ψυχραιμία του και άρχισε να χτυπά το τραπέζι.

Η γυναίκα δήλωσε αισθάνθηκε αδιαθεσία και ζάλη και τελικά διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο. Για το περιστατικό ενημερώθηκε η αστυνομία και η δικαστική αντιπρόσωπος αναμένεται να υποβάλλει μήνυση.

Στην Αχαϊα οι ψηφοφόροι κατήγγειλαν ότι σε πολλά κέντρα δεν είχαν συγκροτηθεί εφορευτικές επιτροπές, με συνέπεια να αναγκάζονται οι ίδιοι να μαζεύουν τα - 40 περίπου- ψηφοδέλτια των ευρωεκλογών, ενώ στην Ηλεία οι εκλογές διεξάγονται σε μια πρόχειρη κατασκευή που θυμίζει… παράγκα, καθώς λόγω ακαταλληλότητας της σχολικής μονάδας της περιοχής, οι άνθρωποι του Σταφιδόκαμπου έφτιαξαν ένα πρόχειρο εκλογικό κέντρο στο αίθριο του δημοτικού σχολείου.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το kozanimedia, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι διαμαρτυρήθηκαν στην Σκήτη Κοζάνης για την εικόνα του εκλογικού κέντρου. Μέσα σε μικρή αίθουσα του τέως δημοτικού σχολείου έχουν στοιβαχτεί οι τέσσερις κάλπες και τα ισάριθμα παραβάν, μαζί με πολλά άλλα αντικείμενα, όπως μπογιές, χριστουγεννιάτικο δέντρο και άλλα αντικείμενα.

Στα Ιωάννινα έκπληκτα τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής στο 291ο στην περιοχή της Κιάφας όταν αντίκρισαν μια γυναίκα ψηφοφόρων... 103 ετών πήγε να ψηφίσει θεωρώντας το καθήκον. Στο Ναύπλιο δυο αγρότες έκαναν την πιο εντυπωσιακή άφιξη σε εκλογικό κέντρο όταν μετέβησαν με τα άλογά τους.