A. Tajani: Δεν θα αναγνωρίσουμε τις εκλογές στη Βενεζουέλα

A. Tajani: Δεν θα αναγνωρίσουμε τις εκλογές στη Βενεζουέλα

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετά από επικοινωνία με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Leopoldo Lοpez σχετικά με τις αμφιλεγόμενες εκλογές στη Βενεζουέλα επεσήμανε ότι παραβιάζονται οι διεθνείς συνθήκες και το ίδιο το Σύνταγμα της χώρας.

"Είναι μια θλιβερή μέρα για τη δημοκρατία στη Βενεζουέλα, στη Λατινική Αμερική και στον κόσμο, αφού οι διεθνείς συνθήκες και το ίδιο το σύνταγμα της χώρας παραβιάζονται, και το σημαντικότερο, ενάντια στη βούληση του λαού. Αυτό δεν αποτελεί λύση στα σοβαρά προβλήματα της πολιτικής αντιπαράθεσης και της ανθρωπιστικής κρίσης που καταστρέφουν τη Βενεζουέλα", δήλωσε ο Antonio Tajani.

"Τις τελευταίες 24 ώρες η τσαβική καταπίεση έφτασε σε αδιανόητα επίπεδα. Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να παραμείνει σιωπηλή μπροστά σε τόσους πολλούς θανάτους στη Βενεζουέλα, ενώ δεν επιτρέπεται στον Τύπο να καλύπτει και να μεταδίδει ειδήσεις από εκλογικά κέντρα, γεγονός που αποδεικνύει και πάλι πόσο αντιδημοκρατικό είναι το σημερινό καθεστώς", συνέχισε ο Antonio Tajani.

"Ως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τον μόνο ευρωπαϊκό θεσμό που εκλέγεται άμεσα από Ευρωπαίους πολίτες, δίνω την πλήρη υποστήριξή μου στους εκπροσώπους του λαού της Βενεζουέλας: την Εθνοσυνέλευση. Δεν θα αναγνωρίσουμε αυτές τις εκλογές", συνέχισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

"Είναι απολύτως σαφές ότι το σημερινό καθεστώς είναι προσκολλημένο στην εξουσία, αλλά η βούληση του λαού είναι να αλλάξει το καθεστώς. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο τελευταίο του ψήφισμα για την κατάσταση στη Βενεζουέλα, ζήτησε να αποσταλεί μια αντιπροσωπεία στη χώρα και θα συμβουλευτώ τις πολιτικές ομάδες για το θέμα αυτό", κατέληξε ο Antonio Tajani.