Task force για τα σχολεία σε περίπτωση κρουσμάτων 

Task force για τα σχολεία σε περίπτωση κρουσμάτων 

Ειδική ομάδα  για την αντιμετώπιση των περιπτώσεων όπου υπάρξει κρούσμα σε μαθητή ή εκπαιδευτικό συστήνουν τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας, ενόψει του κρίσιμου τεστ για το άνοιγμα των σχολείων από Δευτέρα. Στην πράξη η ομάδα αυτή, όπως ανακοίνωσε ο υφυπ. Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς θα λειτουργεί με ταχείες διαδικασίες και θα αποφασίζει την άμεση λήψη μέτρων και το κλείσιμο του σχολείου χωρίς να απαιτείται η έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης.

Στο μέτωπο των επιβαρυμένων περιοχών, παραμένουν σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων, οι Πέλλα, Ημαθία, Κιλκίς, Πιερία, παρατείνονται τα μέτρα περιορισμού για Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη, ενώ αίρονται εκείνα για Πάρο-Αντίπαρο, καθώς εκεί η εικόνα είναι βελτιωμένη.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς ενόψει του ανοίγματος των σχολείων, η Task force που δημιουργείται θα υποστηρίζει σε καθημερινή βάση κατά το πρώτο διάστημα τους περιφερειακούς διευθυντές υγείας αλλά και τους διευθυντές εκπαίδευσης στη διαχείριση τυχόν κρουσμάτων στα σχολεία. Η επικοινωνία με την ομάδα διαχείρισης θα είναι δυνατή από τη Δευτέρα το πρωί στις 9 πμ στα τηλέφωνα 2131510984, 0985, και 0986.

Επιπλέον, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την απόφαση της Πολιτικής Προστασίας να άρει τα ειδικά περιοριστικά μέτρα σε Πάρο και Αντίπαρο από τις 14 Σεπτεμβρίου, και πλέον θα ισχύει ό,τι για τις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές. Αντιθέτως, παρατείνονται τα μέτρα για τις υπόλοιπες περιοχές που ισχύουν ειδικά περιοριστικά μέτρα, ενώ σχετικά με τις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, όπως η Περιφέρεια Αττικής, τα μέτρα που ισχύουν παρατείνονται.

Όπως σημείωσε, η εικόνα στα δύο νησιά των Κυκλάδων έχει βελτιωθεί σημαντικά και ευχαρίστησε τους κατοίκους για την τήρηση των οδηγιών. Παράλληλα ο κ. Χαρδαλιάς έκανε έκκληση στους κατοίκους Ημαθίας, Κιλκίς, Πιερίας και Πέλλας να τηρήσουν τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα  που αποφασίστηκαν και τέθηκαν σε εφαρμογή από σήμερα.

«Όλα τα κρούσματα είναι από μια συρροή και η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη», πρόσθεσε. 

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε επίσης ότι εξασφαλίστηκαν 200.000 γρήγορα τεστ και η πρώτη φουρνιά θα πάει στη Μυτιλήνη. 

Διαβάστε Περισσότερα

Ενδοσκοπική Καρδιοχειρουργική

Η νεότερη εξέλιξη στις επεμβάσεις της καρδιάς