Task Force κατά του κορονοϊού η πρώτη πράξη του Μπάιντεν

Task Force κατά του κορονοϊού η πρώτη πράξη του Μπάιντεν

Μπορεί η νίκη του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ να είναι ακόμα «νωπή», όμως η μεταβατική ομάδα του υποψηφίου των Δημοκρατικών δεν περιμένει να ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων για να πιάσει δουλειά. 

Ο εδώ και χρόνια συνεργάτης του Μπάιντεν, Τεντ Κάουφμαν, είναι ο άνθρωπος που ηγείται των προσπαθειών του πρώην αντιπροέδρου να χτίσει την επόμενη αμερικανική κυβέρνηση, εν αναμονή και της επίσημης επιβεβαίωσης της εκλογικής του νίκης.  

Ο Κάουφμαν είναι ένας πρώην γερουσιαστής από το Ντέλαγουερ, ο οποίος κλήθηκε να καλύψει τη θέση που έμεινε κενή όταν ο Μπάιντεν εξελέγη αντιπρόεδρος. Δούλεψε επίσης για τη μεταβατική ομάδα του Μπαράκ Ομπάμα το 2008 και βοήθησε να γραφτεί ο νόμος με τον οποίο επισημοποιήθηκε η διαδικασία της προεδρικής μετάβασης. 

Σύμφωνα με το Associated Press, ο Μπάιντεν είχε ζητήσει από τον Κάουφμαν να αρχίσει να δουλεύει πάνω σε μία μεταβατική ομάδα από τον Απρίλιο, λίγο αφότου ο πρώην αντιπρόεδρος εξασφάλισε το χρίσμα των Δημοκρατικών.

Εξάλλου η πρώτη απόφαση του Μπάιντεν είναι να συστήσει task force κατά του κορονοϊου θέλοντας να σηματοδοτήσει, πως η αντιμετώπιση της πανδημίας θα είναι πρώτη προτεραιότητα της προεδρίας του. Ο Μπάιντεν ήδη δέχεται τις προτάσεις των συμβούλων του, που διαβεβαιώνουν, πως μπορούν να χειριστούν καλύτερα την υγειονομική κρίση από την απερχόμενη διοίκηση Τραμπ. 

Η ομάδα εργασίας θα διευθύνεται από τρεις συμπροέδρους: τον πρώην χειρουργό και στρατηγό Βιβεκ Μαρθι, τον πρώην  επικεφαλής της επιτροπής Τροφίμων και Φαρμάκων Ντέιβιντ Κεσλερ και τη Μαρσέλα Νουνιεζ από το Πανεπιστήμιο του Yale. O Μπάιντεν έχει ήδη δηλώσει, πως οι Αμερικανοί ψηφοφόροι του έδωσαν εντολή να δράσει σχετικά «με τον Covid, την οικονομία, την κλιματική αλλαγή και τον συστημικό ρατσισμό