Τέσσερις νέες ρυθμίσεις για μετακινήσεις και τουρισμό - Self test για όλους τους τουρίστες

Τέσσερις νέες ρυθμίσεις για μετακινήσεις και τουρισμό - Self test για όλους τους τουρίστες

Νέες ρυθμίσεις που αφορούν στην υποχρέωση διενέργειας test για όλους τους τουρίστες, στον περιορισμό της υποχρέωσης για απομόνωση κρούσματος στις 10 ημέρες, καθώς και στις προϋποθέσεις για τις ξεναγήσεις ανακοίνωσε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των κυβερνητικών συντακτών.

Ειδικότερα, η κα Πελώνη ανακοίνωσε: 

1. Υποχρέωση διενέργειας τεστ για την είσοδο στη χώρα έχουν και οι ανήλικοι έξι ετών και άνω, σύμφωνα με τις εγκυκλίους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

2. Περιορίζεται η υποχρέωση για απομόνωση κρούσματος ή στενών επαφών από τις 14, στις 10 ημέρες, σύμφωνα με τις νέες οδηγίες του ECDC.

3. Επιτρέπεται πλέον η είσοδος με PCR 72 ωρών ή πιστοποιητικό εμβολιασμού από το Μαυροβούνιο, χωρίς περιορισμό ατόμων.

4. Επιτρέπονται ξεναγήσεις σε εξωτερικούς χώρους σε γκρουπ των 20 ατόμων, αντί των 15 που ίσχυε μέχρι χθες.

Αναφερόμενη στην επανεκκίνηση του τουρισμού η κυβερνητική εκπρόσωπος επεσήμανε ότι είναι «κοινός στόχος στο διάστημα που διανύουμε, να διασφαλίσουμε ένα πιο ασφαλές καλοκαίρι για όλους και μια καλύτερη από την περσινή τουριστική περίοδο». 

«Μεγάλης σημασίας βέβαια είναι και το γεγονός ότι η χώρα μας έχει ενεργοποιήσει -μαζί με άλλες έξι ευρωπαϊκές χώρες- το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid, που μετά τη σχετική πρόταση και τις προσπάθειες του Πρωθυπουργού, θα αποτελεί από την 1η Ιουλίου ευρωπαϊκή πραγματικότητα» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος και συμπλήρωσε πως αξιολογούνται και αναπροσαρμόζονται τα μέτρα που ισχύουν, έτσι ώστε αφενός να διευκολύνονται οι μετακινήσεις και αφετέρου να προστατεύεται η δημόσια υγεία.