Τέσσερις ύποπτοι ισλαμιστές πιάστηκαν στο Βερολίνο

Τέσσερις ύποπτοι ισλαμιστές πιάστηκαν στο Βερολίνο

Τέσσερις άνδρες που ανήκουν στην «βίαιη ισλαμιστική» σκηνή τέθηκαν υπό κράτηση στο Βερολίνο, όπως ανακοίνωσε η τοπική Αστυνομία, στο πλαίσιο εφόδων σε έξι χώρους που συνδέονται με διακίνηση ναρκωτικών.

Έως τώρα δεν υπάρχουν στοιχεία για το εάν οι τέσσερις ισλαμιστές θεωρούνται ύποπτοι για τρομοκρατική δραστηριότητα.

Συνολικά κρατήθηκαν εννέα άτομα, ενώ στις διευθύνσεις όπου έγιναν οι έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν όπλα, ηλεκτρονικές συσκευές και ναρκωτικά.

Για τρεις από τους συλληφθέντες υπήρχαν εκκρεμή εντάλματα σύλληψης, ένας οδηγείται σήμερα ενώπιον των εισαγγελικών Αρχών και οι υπόλοιποι πέντε εξετάζονται.

Οι σημερινές έφοδοι ήλθαν στον απόηχο της αποκάλυψης ότι ο Ανίς Αμρί, δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης προκάλεσε το θάνατο 12 ανθρώπων σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου το Δεκέμβριο, θα μπορούσε να είχε συλληφθεί πρωτύτερα καθώς ήταν γνωστός έμπορος ναρκωτικών.

Εκτός από διακινητής, ο Αμρί είχε απορριφθεί στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει άσυλο στη Γερμανία, όμως οι γερμανικές Αρχές δεν είχαν κατορθώσει να τον απελάσουν διότι η πατρίδα του, η Τυνησία, αρνούνταν να τον δεχτεί με το επιχείρημα ότι είχε χάσει το διαβατήριό του.

Πηγή: skai.gr