Θ. Δημόπουλος: Η επόμενη εβδομάδα κρίνει την άρση του lockdown

Θ. Δημόπουλος: Η επόμενη εβδομάδα κρίνει την άρση του lockdown

Την εκτίμηση ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι κρίσιμη για την άρση ή τη συνέχιση του lockdown, έκανε σήμερα ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Δημόπουλος. Όπως εξήγησε, όλα θα κριθούν από τον δείκτη θετικότητας, τα κρούσματα και την ανάσα που ενδέχεται να πάρει το ΕΣΥ, το οποίο πιέζεται εκ νέου με τη μειωμένη διαθεσιμότητα σε ΜΕΘ και κλίνες Covid-19.

«Πρέπει να συνυπολογιστούν όλα αυτά πριν προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα. Όταν έχουμε εικόνα από τα δεδομένα θα αποφασιστεί πότε θα ανοίξουν οι δραστηριότητες», τόνισε, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ως προς το Πάσχα και το πώς αναμένεται να το γιορτάσουμε φέτος, ο κ. Δημόπουλος εξήγησε ότι εάν έχουν εμβολιαστεί οι 60 και άνω και οι ευπαθείς ομάδες μέσα στους επόμενους δύο μήνες, υπάρχει προοπτική για μείωση των μέτρων.

Ο κ. Δημόπουλος επισήμανε επίσης ότι όταν ο κορονοϊός γίνει ενδημικός, θα χρειάζεται επανάληψη του εμβολίου. Επίσης, υπογράμμισε ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στους εμβολιασμούς σε εργασιακούς χώρους με συγχρωτισμό.

Τέλος, εξέφρασε την ανησυχία του για τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη, που, όπως επισήμανε, είναι εκείνη που προβληματίζει περισσότερο.