Τh. May: Αρρωστημένη και αχρεία τρομοκρατική επίθεση

Τh. May: Αρρωστημένη και αχρεία τρομοκρατική επίθεση

Για αρρωστημένη και αχρεία τρομοκρατική επίθεση έκανε λόγο η βρετανίδα πρωθυπουργός σε τηλεοπτικό της μήνυμα, κάνοντας παράλληλα ειδική μνεία στα θύματα και τους αστυνομικούς. Παράλληλα επεσήμανε ότι οι λεπτομέρειες της επίθεσης τώρα αναδύονται ωστόσο επιβεβαίωσε ότι από την πληροφόρηση που έχει από τις αστυνομικές πηγές προκύπτει ότι ο δράστης ήταν ένας. 

"Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι σε όλους όσους έχουν πληγεί. Για τους ίδιους, τις οικογένειές τους και τους φίλους που αποχαιρέτησαν τους αγαπημένους τους, αλλά τώρα δεν θα τους καλωσορίσουν και πάλι πίσω στο σπίτι. Για όσους από εμάς βρισκόμασταν στο Κοινοβούλιο κατά τη στιγμή της επίθεσης, τα γεγονότα αυτά προσφέρουν μια ιδιαίτερη υπενθύμιση της εξαιρετικής ανδρείας της αστυνομίας μας και των υπηρεσιών ασφαλείας που διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να μας κρατήσει ασφαλείς.

Για άλλη μια φορά σήμερα, αυτές οι εξαιρετικοί άνδρες και γυναίκες έτρεξαν προς τον κίνδυνο, ενώ την ίδια στιγμή ενθάρρυναν τους πολίτες να κινηθούν προς την αντίθετη κατεύθυνση", συμπλήρωσε η Th. May. 

"Η τοποθεσία της επίθεση δεν ήταν τυχαία. Ο τρομοκράτης επέλεξε να επιτεθεί στην καρδιά της πρωτεύουσας, εκεί όπου άνθρωποι όλων των εθνικοτήτων, θρησκειών και πολιτισμών βρίσκονται μαζί για να γιορτάσουν τις αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ελευθερίας του λόγου. Τις αξίες τις οποίες το Κοινοβούλιό μας εκπροσωπεί - δημοκρατία, ελευθερία, ανθρώπινα δικαιώματα και κράτος δικαίου. Γι'' αυτό ακριβώς αποτελεί στόχο όσων απορρίπτουν αυτές τις αξίες. Οποιεσδήποτε απόπειρες να πλήξουν αυτές οι αξίες μέσα από την βία είναι καταδικασμένες να αποτύχουν", κατέληξε η Th. May.