Th. May: Οι δυνάμεις ασφαλείας γνωρίζουν την ταυτότητα του δράστη

Th. May: Οι δυνάμεις ασφαλείας γνωρίζουν την ταυτότητα του δράστη

Oι αστυνομικές δυνάμεις γνωρίζουν την ταυτότητα του ύποπτου βομβιστή αυτοκτονίας στη συναυλία στο Μάντσεστερ, σύμφωνα με την πρωθυπουργό της Βρετανίας Theresa May.

Όπως μεταδίδει το Reuters, μιλώντας έξω από την επίσημη κατοικία της στην Downing Street, δήλωσε ότι οι αρχές δεν είναι έτοιμες να ανακοινώσουν την ταυτότητα του δράστη.

Ανέφερε επίσης ότι ο δράστης πραγματοποίησε την επίθεση μόνος, ωστόσο χωρίς να είναι ακόμη σαφές εάν είχε συνεργούς στην προετοιμασία της επίθεσης.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας δήλωσε επίσης ότι η αστυνομία και οι υπηρεσίες ασφαλείας συνεχίζουν τις έρευνες προκειμένου να εξακριβώσουν εάν άλλα πρόσωπα εμπλέκονται στην επίθεση αυτοκτονίας στο Μάντσεστερ.

«Ενημερώνομαι από την αστυνομία για την εξέλιξη των ερευνών που συνεχίζονται και τόσο οι αστυνομικές αρχές όσο και οι υπηρεσίες ασφαλείας εργάζονται, προφανώς, με στόχο να επιβεβαιώσουν εάν μια μεγαλύτερη ομάδα ανθρώπων ενεπλάκη στο συγκεκριμένο περιστατικό» επισήμανε η Μέι στο τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός συμπλήρωσε ότι οι αρχές σκοπεύουν να εφαρμόσουν περαιτέρω μέτρα ασφαλείας στους χώρους εκδηλώσεων με στόχο να εγγυηθούν την ασφάλεια των πολιτών ενόψει των θερινών φεστιβάλ και εκδηλώσεων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ