Th. May σε B. Johnson: Εγώ θα αποφασίσω πότε θα ενεργοποιηθεί το Brexit

Th. May σε B. Johnson: Εγώ θα αποφασίσω πότε θα ενεργοποιηθεί το Brexit

H Ντάουνινγκ Στριτ απέρριψε τον ισχυρισμό του βρετανoύ υπουργού Εξωτερικών Boris Johnson ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα ξεκινήσει τις συζητήσεις για το Brexit στις αρχές του επόμενου έτους, όπως μετέδωσε το Politico.

Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Theresa May δήλωσε στους Financial Times την Πέμπτη ότι την απόφαση για την ενεργοποίηση της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου πρόκειται να την πάρει η κ. May και όχι οι υπουργοί της.

«Η θέση της κυβέρνησης είναι σαφής. Η πρωθυπουργός έχει πει ότι δεν θα ενεργοποιήσει το άρθρο 50 (σσ. της ΕΕ για τις διαδικασίες εξόδου) πριν από το τέλος του έτους. Είναι τελικά δική της απόφαση», είπε ο εκπρόσωπος.

Ο B. Johnson είχε δηλώσει νωρίτερα σε συνέντευξή του στο Sky News ότι «από τις αρχές του επόμενου έτους, θα δείτε ένα γράμμα για το άρθρο 50» (που θα δώσει το έναυσμα για τις συνομιλίες εξόδου με την Ευρωπαϊκή Ένωση).

Η Th. May έχει δήλωσε παλιότερα ότι η Βρετανία δεν θα ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις φέτος, αλλά έχει αρνηθεί να σχολιάζει για τις επικαιροποιημένες λεπτομέρειες.

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια