Θ. Θεοχαρόπουλος: Το εγχείρημα της Κεντροαριστεράς πρέπει να αυτονομηθεί

Θ. Θεοχαρόπουλος: Το εγχείρημα της Κεντροαριστεράς πρέπει να αυτονομηθεί

«Η χώρα έχει ανάγκη από μία ισχυρή προοδευτική παράταξη», σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σε συνέντευξή του στο Βήμα Fm.

«Δεν είναι προσωπικό το ζήτημα, είναι πολιτικό το ζήτημα και η χώρα έχει ανάγκη από μία ισχυρή προοδευτική παράταξη. Θεωρώ ότι υπάρχει ένα πολιτικό κενό. Προσωπικές στρατηγικές, αλαζονικές συμπεριφορές, τις οποίες βλέπουμε, δεν θα έπρεπε να υπάρχουν. Η ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς θα γίνει, με όσους ακολουθήσουν. Να συμφωνήσουμε στο πολιτικό ζήτημα. Και το πολιτικό ζήτημα ποιο είναι; Ότι θέλουμε την αυτονομία του εγχειρήματος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο εκλογών, σημείωσε ότι «θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι δεν είναι δυνατόν ανά επτάμηνο η χώρα να πηγαίνει σε εκλογές. Μόνο μία κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης θα μπορούσε να λύσει τα προβλήματα, εδώ που βρίσκεται η χώρα αυτήν τη στιγμή. Γιατί αλλιώς το “φύγε εσύ- έλα εσύ”, δεν μπορεί να λύσει αυτή τη στιγμή τα προβλήματα. Η χώρα είναι λίγο πριν βουλιάξει».

Σχολιάζοντας το θέμα των τηλεοπτικών αδειών ο κ. Θεοχαρόπουλος, τόνισε πως «έπρεπε να μπει τάξη σε ένα άναρχο τηλεοπτικό τοπίο. Ήταν ένα δίκαιο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας, που κακώς δεν είχε γίνει τα προηγούμενα χρόνια. Επιτεύχθηκε αυτό; Το αντίθετο. Δεν είναι δυνατόν να μπει τάξη με μοναδικό κριτήριο το χρήμα, χωρίς τη λειτουργία του ΕΣΡ, όπως το Σύνταγμα επιτάσσει. Προκαλείς ουσιαστικά μαύρο σε βιώσιμους σταθμούς».