Θ. Θεοχαρόπουλος: Η χώρα χρειάζεται πραγματικές προοδευτικές μεταρρυθμίσεις

Θ. Θεοχαρόπουλος: Η χώρα χρειάζεται πραγματικές προοδευτικές μεταρρυθμίσεις

«Η χώρα θα βγει από την κρίση μόνο όταν αλλάξει το μοντέλο ανάπτυξης. Δεν θα το καταφέρει με φόρους πάνω στους φόρους. Προϋπόθεση για την υπέρβαση της κρίσης είναι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς πολιτικής. Να υπάρξει σχέδιο ανασυγκρότησης και βιώσιμη ανάπτυξη για να υπάρξει εκκίνηση της οικονομίας και της επενδυτικής δραστηριότητας». Αυτό ανέφερε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στη παρέμβασή του στη διευρυμένη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος πρόσθεσε ότι η πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι να αλλάξει το μίγμα οικονομικής πολιτικής, με στόχο τον εξορθολογισμό δαπανών χωρίς μειώσεις μισθών και συντάξεων, αλλά με πραγματικές προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και όχι με τις απορρυθμίσεις της ΝΔ και τις αντιμεταρρυθμίσεις του ΣΥΡΙΖΑ. «Για όλα αυτά απαιτείται εθνική συνεννόηση. Αλλιώς, η κρίση συνεχώς θα βαθαίνει», σημείωσε.

Επίσης, τόνισε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι η ενωτική κίνηση στον χώρο της Κεντροαριστεράς και το πρώτο βήμα της ενότητας που απαιτείται στον χώρο, γιατί το επόμενο χρονικό διάστημα πρέπει να γίνουν τα βήματα ενότητας για ένα ισχυρό, ενιαίο προοδευτικό και σοσιαλδημοκρατικό φορέα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ