Θα αποστείλει εγκυκλίους στις εκκλησίες για «την αποφυγή των αμβλώσεων»
Ιερά Σύνοδος

Θα αποστείλει εγκυκλίους στις εκκλησίες για «την αποφυγή των αμβλώσεων»

Εγκύκλιους σχετικά με την προστασία της ανθρώπινης ζωής και αποφυγής των αμβλώσεων θα αποστείλει η Ιερά Σύνοδος προκειμένου να αναγνωσθούν στους ναούς κατά την εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου, στις 8 Σεπτεμβρίου. Θα αποστείλει επίσης εγκυκλίους και για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Αυτό αποφάσισε, μεταξύ άλλων, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος η οποία συνήλθε στις 24 και 25 Αυγούστου, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.

Στα υπόλοιπα που αποφασίσθηκαν, είναι το ζήτημα των υποτιθέμενων εξορκισμών, εφιστώντας την προσοχή των μελών της Ορθοδόξου Εκκλησίας, ώστε να αποφεύγουν τη συμμετοχή στις τελετές της «Εκκλησίας όλων των Εθνών» στη Θεσσαλονίκη. Διότι, όπως αναφέρει σε ανανκοίνωσή της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, «πρόκειται περί αυτονόμου νεοπεντηκοστιανής οργανώσεως, η οποία πραγματοποιεί τελετές σε κεντρικά σημεία μεγάλων πόλεων προς εντυπωσιασμό και προσέλκυση ανθρώπων».

Ακόμη, αποφασίσθηκε η ανανέωση της θητείας του μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικολάου ως προέδρου της Συνοδικής Επιτροπής Βιοηθικής και εγκρίθηκε η πρόταση του μητροπολίτη για διορισμό και των υπολοίπων μελών της.