Θανατική ποινή για όσους διακινούν ναρκωτικά θα προτείνει σήμερα ο Trump

Θανατική ποινή για όσους διακινούν ναρκωτικά θα προτείνει σήμερα ο Trump

Την επιβολή της θανατικής ποινής σε βάρος όσων καταδικάζονται για διακίνηση ναρκωτικών προβλέπει το σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης των οπιοειδών στις ΗΠΑ το οποίο αναμένεται να παρουσιάσει εντός της ημέρας ο αμερικανός πρόεδρος, όπως δήλωσαν την Κυριακή τρεις αξιωματούχοι προσκείμενοι στον Λευκό Οίκο. 

Το σχέδιο του ρεπουμπλικάνου προέδρου προτρέπει ταυτόχρονα το Κογκρέσο να καταστήσει πολύ πιο αυστηρή τη νομοθεσία ως προς την επιβολή ποινών σε βάρος όσων διαπράττουν το συγκεκριμένο αδίκημα.

Ακόμη, η πρόταση του Λευκού Οίκου προβλέπει τη μείωση της συνταγογράφησης οπιοειδών κατά το ένα τρίτο τα επόμενα τρία χρόνια, ανέφεραν οι ίδιοι αξιωματούχοι της αμερικανικής προεδρίας, οι οποίοι ενημέρωσαν σχετικά δημοσιογράφους.

H αμερικανική νομοθεσία προβλέπει σήμερα τη θανατική ποινή σε τέσσερις περιπτώσεις εγκλημάτων που σχετίζονται με τα ναρκωτικά: φόνος με πυροβόλο όπλο από χρήστη ναρκωτικών, φόνος με πυροβόλο όπλο κατά τη διάρκεια συναλλαγής για ναρκωτικά, φόνος αστυνομικού σε υπόθεση σχετιζόμενη με ναρκωτικά και φόνος με κίνητρο τα ναρκωτικά.

Δεν εξετάζει ο Trump το ενδεχόμενο να παύσει τον ειδικό εισαγγελέα R. Mueller

Ο δικηγόρος του Λευκού Οίκου Ty Cobb τόνισε την Κυριακή ότι ο αμερικανός πρόεδρος ούτε εξετάζει, ούτε συζητάει το ενδεχόμενο να παύσει τον ειδικό εισαγγελέα Robert Mueller. 

Η διαβεβαίωση του Cobb ακολούθησε τις επιθέσεις του Τραμπ νωρίτερα την Κυριακή εναντίον της ομάδας του Mueller και της έρευνας για τη φερόμενη προσπάθεια της Ρωσίας να επηρεάσει την έκβαση των προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν το 2016 στις ΗΠΑ.

«Σε απάντηση στη σεναριολογία των μέσων ενημέρωσης και στα σχετικά ερωτήματα που υποβλήθηκαν στην κυβέρνηση, ο Λευκός Οίκος για άλλη μια φορά επιβεβαιώνει ότι ο πρόεδρος ούτε εξετάζει το ενδεχόμενο, ούτε συζητάει την παύση του ειδικού εισαγγελέα Robert Mueller», σημείωσε ο Cobb.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Ιntime