Θεμιστοκλέους: Τις επόμενες μέρες εμβολιασμοί και από ιδιώτες γιατρούς

Θεμιστοκλέους: Τις επόμενες μέρες εμβολιασμοί και από ιδιώτες γιατρούς

Εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού και από ιδιώτες γιατρούς θα αρχίσουν να πραγματοποιούνται τις επόμενες μέρες, όπως έκανε γνωστό ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Όπως τόνισε, μέχρι στιγμής στο σχετικό πρόγραμμα έχουν δηλώσει συμμετοχή 1.000 γιατροί. 

Σχετικά με την τρίτη δόση, επισήμανε πως θα αρχίσει να χορηγείται στις κατηγορίες που έχουν ανακοινωθεί, περί τα μέσα Σεπτεμβρίου, ενώ όπως διευκρίνισε, η Επιτροπή Εμβολιασμών θα αποφασίσει σε ποιους θα χορηγηθεί στη συνέχεια, βασιζόμενη σε δυο παράγοντες, την απόσταση από τον πλήρη εμβολιασμό και την ηλικία.

Υπογράμμισε πως αρμόδιες υπηρεσίες είναι επιχειρησιακά έτοιμες και οι πολίτες θα βρίσκουν ευκολά ραντεβού και για την τρίτη δόση και σημείωσε πως πλέον στη χώρα μας γίνονται εμβολιασμοί με τα σκευάσματα των Pfizer/BioNTech, Moderna και Johnson & Johnson, ενώ καθημερινά κλείνονται περίπου 30.000 ραντεβού πρώτης δόσης. 

Τέλος, για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς σημείωσε ότι από τους 115.000, ανεμβολίαστοι είναι περίπου 20.000, ωστόσο ο αριθμός τους, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «μειώνεται όσο πλησιάζει η προθεσμία της αναστολής εργασίας».