Θεοδωρικάκος: Αυξάνεται η νυχτερινή αμοιβή των αστυνομικών

Θεοδωρικάκος: Αυξάνεται η νυχτερινή αμοιβή των αστυνομικών

Την αύξηση της νυχτερινής αμοιβής των αστυνομικών ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης στην επικινδυνότητα του αστυνομικού επαγγέλματος, την εγκληματικότητα και τις προσπάθειες που γίνονται για την αναβάθμιση της αστυνομικής εκπαίδευσης.

Όσον αφορά στην αύξηση των νυχτερινών των αστυνομικών ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας στο Mega είπε ότι με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Οικονομικών αυξάνεται το όριο για πληρωμή για τις νυχτερινές ώρες των αστυνομικών, από 48 ώρες τον μήνα που ήταν μέχρι τώρα, σε 64 ώρες.

«Οι αστυνομικοί μας τις εργάζονται αυτές τις ώρες. Ήταν ένα δίκαιο αίτημα, όπως και άλλα που έχουμε επιλύσει κατά τη θητεία μου στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Για την αναγνώριση της επικινδυνότητα του αστυνομικού επαγγέλματος, ο υπουργός ανέφερε: «Το επάγγελμα του αστυνομικού είναι χωρίς καμιά αμφιβολία ένα επικίνδυνο επάγγελμα. Έχουμε προχωρήσει από κοινού με το Υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με τα συνδικάτα των αστυνομικών, στη διαδικασία εκπόνησης μελέτης, προκειμένου μέσα στα επόμενα χρόνια να δούμε τι μπορεί να γίνει για να αναγνωριστεί και τυπικά το επάγγελμα του αστυνομικού ως επικίνδυνο».