Θλιβερό ρεκόρ θανάτων από covid-19
Ινδία

Θλιβερό ρεκόρ θανάτων από covid-19

Ο αριθμός των θανάτων από την COVID-19 στην Ινδία κατέγραψε ημερήσια αύξηση ρεκόρ στους 3.780 θανάτους, στη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, μία ημέρα μετά, αφού η Ινδία έγινε η δεύτερη χώρα παγκοσμίως, μετά τις ΗΠΑ που ξεπέρασε τα 20 εκατομμύρια περιστατικά μόλυνσης.

Ο ημερήσιος αριθμός των μολύνσεων αυξήθηκε σήμερα κατά 382.315, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Πλέον η Ινδία ξεπέρασε το Μεξικό και καταλαμβάνει την τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης βάσει των θανάτων εξαιτίας της πανδημίας, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ (576.722 νεκροί) και τη Βραζιλία (407.639 θύματα).

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι δέχεται έντονη κριτική επειδή επέτρεψε σε μεγάλο πλήθη να συγκεντρωθούν σε θρησκευτικές και εκλογικές συγκεντρώσεις σε διάφορα μέρη της χώρας. Οι επικριτές υποστηρίζουν ότι οι μαζικές συγκεντρώσεις πιθανότατα μετατράπηκαν σε εκδηλώσεις υπερμεταδόσεων.

Τα κρούσματα κατά το δεύτερο κύμα άρχισαν να αυξάνονται τον Φεβρουάριο, όταν η Ινδία κατέγραφε κατά μέσο όρο περίπου 10.000 περιστατικά την ημέρα. Όμως, η κατάσταση επιδεινώθηκε προοδευτικά τον Απρίλιο, τερματίζοντας τον μήνα με επανειλημμένα νέα παγκόσμια ρεκόρ στα ημερήσια κρούσματα. Η Ινδία ξεκίνησε τον Μάιο καταγράφοντας περισσότερα από 400.000 νέα κρούσματα.

Μέσα στο μήνα αναφέρθηκαν σχεδόν 7 εκατ. κρούσματα, ένα τεράστιο μερίδιο των περισσότερων από 19 εκατ. κρουσμάτων που έχει καταγράψει η Ινδία από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς.