Τη βοήθεια της Σερβίας στη διένεξη με την Ρωσία ζήτησε ο A. Davutoglu

Τη βοήθεια της Σερβίας στη διένεξη με την Ρωσία ζήτησε ο A. Davutoglu

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ahmet Davutoglu, ζήτησε από τον πρόεδρο της Σερβίας Tomislav Nikolic να μεσολαβήσει για να ξεπεραστεί η κρίση στις σχέσεις με τη Ρωσία. Όπως ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου της προεδρίας της Δημοκρατίας, «ο πρόεδρος Τόμισλαβ Νίκολιτς αποδέχθηκε την έκκληση του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ahmet Davutoglu να βοηθήσει τη χώρα του στη διένεξη με τη Ρωσία». Στο ανακοινωθέν αναφέρεται επίσης ότι «ο κ. Davutoglu μετέφερε στον κ. Nikolic την επιθυμία της Τουρκιάς να συνάψει καλές σχέσεις με τη Μόσχα».

Με τη συνάντηση Nikolic - Davutoglu ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσημη επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού στο Βελιγράδι.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός επισκέφθηκε την σερβική πρωτεύουσα συνοδευόμενος από 130 τούρκους επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται για επενδύσεις στη Σερβία.

Οι πρωθυπουργοί της Σερβίας και της Τουρκίας, Aleksandar Vucic και Ahmet Davutoglu συμφώνησαν, κατά τη συνάντηση τους προχθές, τη σύσταση διακυβερνητικού συμβουλίου των δύο χωρών ενώ εξετάστηκαν και οι δυνατότητες οικονομικής συνεργασίας κυρίως στους τομείς της ενέργειας και των υποδομών. Οι δύο πρωθυπουργοί συμμετείχαν επίσης σε κοινή οικονομική διάσκεψη Σέρβων και Τούρκων επιχειρηματιών που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ