Τι έκανε 4 ώρες στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας;

Τι έκανε 4 ώρες στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας;

Του Τάσου Ευαγγελίου

Επιβεβαιωμένη και επισήμως είναι τόσο η άφιξη του κυβερνητικού αεροσκάφους της Βενεζουέλα στην Αθήνα όσο και το γεγονός πως σε αυτή επέβαινε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Χόρχε Αρεάσα, ο οποίος παρέμεινε τέσσερις περίπου ώρες στην αίθουσα VIP του αεροδρομίου. Όμως τι ακριβώς έκανε και με ποιούς συναντήθηκε;

Η ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας με την οποία επιβεβαιώνεται όλο το ρεπορτάζ που μετέδωσε ο δημοσιογράφος Ιάσονας Πιπίνης, μπορεί να αναφέρεται λεπτομερώς στις ώρες και στα υπηρεσιακά θέματα όμως στο κρίσιμο ερώτημα ποιοι βρέθηκαν στην αίθουσα VIP του αεροδρομίου υπάρχει ασάφεια.

Κάνει λόγο για παρουσία επιτετραμμένων που βρέθηκαν δίπλα στον υπουργό Εξωτερικών της Βενεζουέλας. Χωρίς να διευκρινίζει αν πρόκειται για στελέχη ή τον πρέσβη της χώρας στην Αθήνα. Ή αν πρόκειται για άλλα πρόσωπα που έχουν τη δυνατότητα να βρίσκονται στην αίθουσα αυτή θεσμικά ή με άλλη ιδιότητα.

Από τη στιγμή που κάποια πρόσωπα κατέβηκαν από το αεροσκάφος και εισήλθαν στο χώρο του αεροδρομίου λογικά θα έχουν καταγραφεί. Αναλόγως θα έχουν καταγραφεί και οι επισκέπτες εκτός και αν υπήρξε άδεια εισόδου που αφορά τον οδηγό και το αυτοκίνητο μεταφοράς του.

Σε αυτά η ανακοίνωση δεν κάνει αναφορά. Η ΥΠΑ ασχολείται με το υπηρεσιακό σκέλος και δείχνει να κρατά μια απόσταση. Άλλωστε η πληροφορία για συνάντηση στην αίθουσα VIP επίσης επιβεβαιώθηκε, παραμένει μόνο η διευκρίνιση για το ποιοι βρέθηκαν εκεί.

Πάντως το υπουργείο Εξωτερικών, και κατ επέκταση η ελληνική κυβέρνηση, ήταν ενήμερη για την άφιξη του Χόρχε Αρεάσα. Το αναφέρει και η ανακοίνωση της ΥΠΑ στην οποία αναφέρεται ότι «η πρεσβεία της Βενεζουέλας μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών αιτήθηκε διάθεση της VIP αίθουσας του αερολιμένα, προκειμένου να φιλοξενηθεί ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας τους κ. Jorge Arreaza»