Τι εξετάζει η επιτροπή για μουσική, απαγόρευση κυκλοφορίας και δεξιώσεις
Χαλάρωση μέτρων

Τι εξετάζει η επιτροπή για μουσική, απαγόρευση κυκλοφορίας και δεξιώσεις

Σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων προκειμένου να αποφασίσει και στη συνέχεια να κάνει τις σχετικές εισηγήσεις στην κυβέρνηση για θέματα που αφορούν σε περαιτέρω άρση των περιορισμών και συγκεκριμένα έχουν να κάνουν με τη μουσική στην εστίαση, την απαγόρευση της κυκλοφορίας και το ανώτατο όριο στους γάμους και τις βαπτίσεις.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι η μουσική είναι στο τραπέζι και αποτελεί αίτημα του υπουργείου. Ωστόσο, όπως σημείωσε η μουσική θα επανέλθει, αλλά δεν μπορεί να πει το πότε θα γίνει αυτό και παρέπεμψε στην επιτροπή των ειδικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επαναφορά της μουσικής στην εστίαση πάντως φαίνεται να καθυστερεί κατά μία εβδομάδα. 

Σημειώνεται πως το θέμα της μουσικής επηρεάζει άμεσα και τις εκδηλώσεις γάμων και βαπτίσεων, ωστόσο στην ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε για την πορεία της πανδημίας την προηγούμενη Παρασκευή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε: «Ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του. Ακούω συνέχει αυτή τη συζήτηση και μάλιστα τη θεωρώ πολύ επιπόλαιη άποψη ότι "έλα βρε, η μουσική κολλάει;". Η μουσική προφανώς δεν κολλάει. Η μουσική αυξάνει το ρίσκο της μετάδοσης του ιού. Αυτό έχει αποδειχθεί παγκοσμίως από μεγάλα ερευνητικά και πανεπιστημιακά ιδρύματα και από όλους τους λοιμωξιολόγους».

Για την απαγόρευση της κυκλοφορίας, σύμφωνα με τον Alpha, πρόθεση της κυβέρνησης είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας να ξεκινάει μισή ή μία ώρα αργότερα, από αυτό που ισχύει σήμερα, δηλαδή είτε από τη 01:00 τα ξημερώματα είτε από τη 01:30. Ακόμη, εξετάζεται το ενδεχόμενο το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας, να καταργηθεί μετά τις 15 Ιουνίου.

Για το ίδιο θέμα πάντως ερωτήθηκε χθες κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη συστήνοντας υπομονή μέχρι τα μέσα του μήνα. Στο μέτωπο των περιορισμών ελέω της πανδημίας του κορονοϊού, η κυρία Πελώνη έδειξε προς τα μέσα Ιούνιου σε ό,τι αφορά στην άρση του μέτρου της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν έχουμε τελειώσει με τον ιό, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, επί της παρούσης δεν περιμένω να αποφασιστεί κάτι επ’ αυτού (την άρση της απαγόρευσης νυχτερινής κυκλοφορίας), θα πρέπει να κάνουμε υπομονή έως τα μέσα Ιουνίου».

Όσον αφορά στις δεξιώσεις γάμων, σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο διάστημα αναμένεται να ανακοινωθεί ο διπλασιασμός των καλεσμένων από τους 100, στους 200.

«Εάν συνεχιστεί η πτωτική πορεία της πανδημίας, θα εισηγηθούμε στην επιτροπή την άρση του μέτρου των 100 ατόμων σε δεξιώσεις γάμων και βαφτίσεων», είχε δηλώσει την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. «Δεν έχει νόημα να ισχύει το μέτρο των 100 ατόμων σε γάμους και βαφτίσεις όταν έχουν ανοίξει τα καταστήματα εστίασης», είχε επισημάνει ο κ. Γεωργιάδης.

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια