Τι οδηγεί πάνω από τις $3.500 το Ethereum

Τι οδηγεί πάνω από τις $3.500 το Ethereum

Η προσφορά Ethereum λιώνει σαν ένας αθλητής που τρέχει μαραθώνιο μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα.  Τα ανταγωνιστικά blockchain νέας γενιάς που συναγωνίζονται το Ethereum, συνεχίζουν το ράλι,, ενώ το ETH ορίζει το επίπεδο 3k ως το «νέο» φυσιολογικό επίπεδο διαπραγμάτευσης για το πιο δημοφιλή blockchain.  Η αγορά συνηθίζει αυτό που πλέον είναι το νέο κανονικό - και πρέπει να αποδεχτεί ότι η εύλογη αξία του Ethereum κυμαίνεται από 2,5 έως 3,5 χιλιάδες επίπεδα.

Όταν εξετάζουμε τα συναλλαγματικά αποθέματα που βρίσκονται κατατεθειμένα στα ανταλλακτήρια, εμφανίζεται μια αντίστροφη συσχέτιση μεταξύ αποθεμάτων ETH και τιμής. 


Αυτή την στιγμή παρατηρούμε πως υπάρχουν περίπου 19 εκατομμύρια $ΕΤΗ κατατεθειμένα στα ανταλλακτήρια. Οι επενδυτές προχωρούν σε ανάληψη των ψηφιακών νομισμάτων τους από τα ανταλλακτήρια προς hardware wallets όταν έχουν μακροπρόθεσμο ορίζοντα, ενώ διατηρούν τα κεφάλαια τους στα ανταλλακτήρια όταν ενδιαφέρονται να προχωρήσουν σε πώληση το επόμενο χρονικό διάστημα.

Όπως είχαμε επισημάνει και στις αρχές Αυγούστου, η μακροπρόθεσμη προοπτική του Ethereum ενισχύεται ακόμη περισσότερο λόγω της εξαιρετικής επιτυχίας του ETH 2.0 Staking - στο οποίο μεγάλος αριθμός $ΕΤΗ παραμένει κλειδωμένος για ένα απροσδιόριστο χρονικό διάστημα, ενώ σε συνεργασία με την καύση τελών συναλλαγών που επέφερε το EIP-1559 το δίκτυο καθίσταται ιδιαίτερα ανθεκτικό στον πληθωρισμό της έκδοσης νέων $ΕΤΗ. Όσο περισσότερα ETH κλειδώνονται στο έξυπνο συμβόλαιο, τόσα περισσότερα ETH καίγονται, τόσο πιο πιθανό είναι να δούμε μια πιθανή αποπληθωριστική καμπύλη προσφοράς.

To 6% της συνολικής κυκλοφορίας του $ΕΤΗ παραμένει κλειδωμένο στο έξυπνο συμβόλαιο.

Περισσότερα από 160,160 $ΕΤΗ από τέλη συναλλαγών έχουν καεί (αξίας σχεδόν $560 εκατομμύρια) από το πολλά υποσχόμενο London Hard Fork - οδηγώντας σε απομείωση 43.66% εκ των νέων $ΕΤΗ που εισέρχονται στην κυκλοφορία για την επιβράβευση των miners.

Τα σχετικά δεδομένα φαίνονται ιδιαίτερα ελκυστικά. Περισσότερα από 7 εκατομμύρια ETH είναι ήδη κλειδωμένα στο Staking, τα συναλλαγματικά αποθέματα στα ανταλλακτήρια μειώθηκαν έντονα και βλέπουμε συνεχιζόμενες καταθέσεις στο έξυπνο συμβόλαιο-  παρόλο που το Ethereum έδειξε ένα ισχυρό μήνυμα ανάκαμψης από τα χαμηλά επίπεδα τον Μάιο και τον Ιούλιο του 2021.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.