Τηλεφωνική επικοινωνία Αλ. Τσίπρα με An. Merkel και Fr. Hollande για το Κυπριακό

Τηλεφωνική επικοινωνία Αλ. Τσίπρα με An. Merkel και Fr. Hollande για το Κυπριακό

Διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τη γερμανίδα Καγκελάριο, Angela Merkel και τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Francois Hollande, είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση για το Κυπριακό.

Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, τονίστηκε η σημασία που έχει για την Ευρώπη και τις ευρωτουρκικές σχέσεις η εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης, ενώ υπογραμμίστηκε ο κρίσιμος ρόλος της ΕΕ στις συνομιλίες.

Ο έλληνας πρωθυπουργός συμφώνησε και με τους δύο ηγέτες να παραμείνουν σε σταθερή επικοινωνία κατά την επόμενη περίοδο διεξαγωγής της πολυμερούς Διάσκεψης της Γενεύης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους δύο ηγέτες να αναδειχθεί μέσω ΕΕ μια σαφής ευρωπαϊκή θέση ως προς την κατάργηση των εγγυήσεων και την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων.

Επιπλέον, ο έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε να σταλεί μήνυμα στην ''Αγκυρα ότι μια βιώσιμη λύση στο Κυπριακό θα συνεισφέρει θετικά στις ευρωτουρκικές σχέσεις.