Τηλεφωνική παρέμβαση του Τούρκου πρωθυπουργού για τους 8 αξιωματικούς

Τηλεφωνική παρέμβαση του Τούρκου πρωθυπουργού για τους 8 αξιωματικούς

Πρωτοβουλία για τηλεφωνική επικοινωνία με τον Α. Τσίπρα έλαβε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, λίγο πριν συζητηθεί (αύριο) το αίτημα ασύλου που έχουν υποβάλει οι οκτώ στρατιωτικοί στις ελληνικές αρχές.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του, κ. Μπιναλί Γιλντιρίμ.

"Η συζήτηση, η οποία έγινε με πρωτοβουλία του Τούρκου Πρωθυπουργού, επικεντρώθηκε στις διμερείς συναντήσεις κατά την επόμενη περίοδο, καθώς και τη συνεργασία στο προσφυγικό, τις μεταφορές και την ενέργεια.

Επίσης συζητήθηκαν θέματα δικαστικής συνεργασίας".

Το αίτημα των τουρκικών αρχών για έκδοση των οκτώ στρατιωτικών στην Τουρκία, παρέλαβε το ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μετά την παραλαβή του αιτήματος το υπουργείο Δικαιοσύνης «προχωρεί άμεσα στον έλεγχο νομιμότητας και στη σχετική διαδικασία και εφόσον συντρέχουν οι όροι πιθανότατα αύριο Παρασκευή 19 Αυγούστου θα αποστείλει το φάκελο προς την αρμόδια Εισαγγελία».

Εξάλλου, αύριο Παρασκευή αναμένεται να συζητηθεί και το αίτημα ασύλου που έχουν υποβάλει οι οκτώ στρατιωτικοί στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ