Τηλεκπαίδευση στα πανεπιστήμια μέχρι το καλοκαίρι προανήγγειλε ο Ά. Συρίγος

Τηλεκπαίδευση στα πανεπιστήμια μέχρι το καλοκαίρι προανήγγειλε ο Ά. Συρίγος

Ανακοινώσεις για τη λειτουργία των πανεπιστημίων και άλλων εκπαιδευτικών δομών αναμένεται να κάνει το υπουργείο Παιδείας, με τον υφυπουργό Παιδείας Άγγελο Συρίγο να δηλώνει ότι θα εκδοθεί σήμερα αναλυτική ενημέρωση.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Συρίγος ανέφερε για τα πανεπιστήμια πως όλα δείχνουν πως φέτος δεν θα γίνουν δια ζώσης μαθήματα και «πως θα συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση μέχρι το τέλος του ακαδημαϊκού έτους».

Σχετικά με τα σχολεία, ο υφυπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Σουηδίας -που δεν έκλεισε τις σχολικές μονάδες- σημειώνοντας πως τα δεδομένα δείχνουν ότι δεν κινδυνεύουν σημαντικά τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί.

Ερωτηθείς αν θα επαναλειτουργήσει μόνο η Γ' Λυκείου στην επόμενη φάση της άρσης των μέτρων, ο κ. Συρίγος τόνισε ότι τον πρώτο λόγο τον έχουν οι ειδικοί και πως στόχος είναι να επιστρέψουν στις τάξεις οι μαθητές όλων των βαθμίδων.

Όσον αφορά την εξεταστική του χειμερινού εξαμήνου, ο υφυπουργός Παιδείας για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, Άγγελος Συρίγος μιλώντας στον ΣΚΑΪ δήλωσε ότι θα πραγματοποιηθεί εξ' αποστάσεως και πρόσθεσε ότι θα αρχίσει μετά την παράδοση των ακαδημαϊκών συγγραμμάτων. «Σύμφωνα με την εγκύκλιο που είχαμε εκδώσει, τα συγγράμματα επρόκειτο να παραδοθούν σήμερα, ωστόσο σε 6 περιοχές της χώρας υπάρχουν καθυστερήσεις λόγω των εταιρειών ταχυμεταφορών που έχουν αναλάβει τη διανομή τους. Είμαστε σε διαρκή επαφή μαζί τους και μας έχουν διαβεβαιώσει ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα γίνουν όλες οι παραδόσεις», επισήμανε ο κ. Συρίγος.

Σε ό,τι αφορά στα εργαστήρια και τις πρακτικές ασκήσεις που απαιτούν παρουσία, ανέφερε ότι «έχουμε ζητήσει από όλα τα πανεπιστήμια να μας πουν τι προγράμματα έχουν που χρειάζονται παρακολούθηση, όπως τα εργαστήρια, και θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας στην Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, και θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες».

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια