Τηλεοπτικό μήνυμα Μητσοτάκη στις 6 για την πανδημία - Δεν θα ανακοινωθεί lockdown

Τηλεοπτικό μήνυμα Μητσοτάκη στις 6 για την πανδημία - Δεν θα ανακοινωθεί lockdown

Με τηλεοπτικό μήνυμά που θα μεταδοθεί στις έξι το απόγευμα της Πέμπτης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί στους πολίτες, ενημερώνοντάς τους για τις εξελίξεις στην κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Με τα κρούσματα της νόσου να παραμένουν εδώ και αρκετές ημέρες πάνω από τα 300 και την πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας να αυξάνεται καθημερινά, ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στην κατάσταση σήμερα και τι πρέπει να γίνει για να μην εφαρμόσουμε σκληρότερα μέτρα

Σύμφωνα, με τον κ. Πέτσα, ο πρωθυπουργός δεν θα μιλήσει για lockdown, ενώ αναμένεται να κάνει και έναν απολογισμό των μέτρων προστασίας που έχει λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού.

Υπενθυμίζεται, πως τις τελευταίες ημέρες, οι ειδικοί απευθύνουν συνεχείς εκκλήσεις για εκτεταμένη χρήση μάσκας ακόμα και στους εξωτερικούς χώρους, καθώς θεωρείται πως το παραπάνω μέτρο αποτελεί έναν εκ των σημαντικότερων στην μάχη για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το πρωί της Πέμπτης, ο λοιμωξιολόγος Μάριος Λαζανάς «το lockdown είναι οικονομικά επώδυνο. Αυτό που απαιτείται είναι η αυστηροποίηση των μέτρων με υποχρεωτική χρήση της μάσκας μέσα κι έξω», επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι ανέξοδο μέτρο και προφυλάσσει. «Αν είναι 4 ή 5 άτομα χωρίς μάσκα δεν είναι συνάθροιση; Τι βλάπτει να φορέσουμε μάσκα;» πρόσθεσε ο ίδιος.