Την άνοιξη η συνάντηση Th. May - D. Trump

Την άνοιξη η συνάντηση Th. May - D. Trump

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Theresa May θα συναντηθεί με τον νέο πρόεδρο Donald Trump στην Ουάσιγκτον την άνοιξη, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του γραφείου της, μια επίσκεψη από την ηγέτιδα ενός από τους στενότερους συμμάχους των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σε τηλεφωνική συνομιλία της με τον Trump τον Νοέμβριο του 12015, η συντηρητική πρωθυπουργός και ο νεοεκλεγείς ρεπουμπλικανός πρόεδρος συμφώνησαν να χτίσουν τις σχέσεις τους από την περίοδο της μετάβασης στην εξουσία του Trump, προτού ορκιστεί στις 20 Ιανουαρίου, και να συναντηθούν αυτοπροσώπως το νωρίτερο δυνατόν.

"Χαιρόμαστε που μπορέσαμε να το προγραμματίσουμε και η πρωθυπουργός προσβλέπει στην επίσκεψη με τον νέο πρόεδρο την άνοιξη", είπε ο εκπρόσωπός της σε ηλεκτρονική δήλωσή του χθες. Στη δήλωση δεν παρέθεσε λεπτομέρειες για την ακριβή ημερομηνία της επίσκεψης.

Κατά την τηλεφωνική τους συνομιλία, τη δεύτερη μετά την εκλογή του Trump στις 8 Νοεμβρίου, η May "πρότεινε ότι θα είναι καλή ιδέα να συναντηθούν στελέχη-κλειδιά των δύο ομάδων. Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Trump συμφώνησε ότι αυτό θα είναι χρήσιμο", ανέφερε η δήλωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια