Την ενεργή συμμετοχή των επιμελητηρίων στον «εξωδικαστικό μηχανισμό» ζητά ο Κ. Μίχαλος

Την ενεργή συμμετοχή των επιμελητηρίων στον «εξωδικαστικό μηχανισμό» ζητά ο Κ. Μίχαλος

Την ενεργή συμμετοχή των επιμελητηρίων στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων ζητάει με? ?επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου, ο πρόεδρος της? ?Κεντρικής? ?Ένωσης? ?Επιμελητηρίων? ?Ελλάδος? ?και? ?του? ?ΕΒΕΑ? ?Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Συγκεκριμένα προτείνεται η ψήφιση τροπολογίας στο σχετικό νομοσχέδιο, η οποία? ? προβλέπει ότι η επιλογή? ? και ο? ? διορισμός του συντονιστή που ? ?θα αναλάβει υπόθεση εξωδικαστικής ρύθμισης οφειλών, θα πρέπει να ανατεθεί ως αρμοδιότητα στα? ? ? ?κατά? ? ? ?τόπους? ?επιμελητήρια? ? ? ?-? ?και? ? ? ?όχι? ?στην? ?Ειδική? ?Γραμματεία? ?Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους - τα οποία διαθέτουν τον αναγκαίο μηχανισμό και την απαιτούμενη εμπειρία για την ορθή περαίωση του έργου αυτού.

Όπως κρίζεται στην τροπολογία, εντός δύο εργασίμων ημερών από την κατάθεση της αίτησης, η Ε.Γ.Δ.Ι.Χ. την αποστέλλει στο επιμελητήριο, στο οποίο είναι εγγεγραμμένος ο αιτών και σύμφωνα με απόφαση του προέδρου του οικείου Επιμελητηρίου, εντός τριών ημερών διορίζεται συντονιστής της διαδικασίας από το Μητρώο Συντονιστών, που τηρείται στο οικείο επιμελητήριο ή και στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων.

Στο Μητρώο Συντονιστών της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος δύνανται να εγγράφονται μέχρι 350 διαπιστευμένοι διαμεσολαβητές.

Αμοιβή:

Αν ο οφειλέτης και οι συμμετέχοντες ?πιστωτές ?δεν συμφώνησαν ?μεγαλύτερη? ?αμοιβή,? ?η ?αμοιβή του συντονιστή ορίζεται σύμφωνα με την πολιτική αμοιβών, η οποία θα περιλαμβάνεται στον? ?Οδηγό? ? Δεοντολογίας ? ?Συντονιστών,? ?ο ?οποίος?? ?θα ?εκδίδεται? ?από? ?την? ?Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: SOOC