Την An. Merkel θα συναντήσει το αφεντικό της Peugeot - Τη διοίκηση της Opel οι επικεφαλής της GM

Την An. Merkel θα συναντήσει το αφεντικό της Peugeot - Τη διοίκηση της Opel οι επικεφαλής της GM

Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί σήμερα οι επικεφαλής της General Motors και της PSA προκειμένου να περιορίσουν τις αντιδράσεις στη Γερμανία αναφορικά με τα σχέδια της PSA να εξαγοράσει την Opel, την ευρωπαϊκή μονάδα της GM.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της GM Mery Barra επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία της Opel στο Ρούσελσχαϊμ κοντά στη Φρανκφούρτη, ενώ η PSA ανακοίνωσε ότι ο διευθύνων σύμβουλός της Carlos Tavares σχεδιάζει να συναντηθεί με υψηλόβαθμους Γερμανούς αξιωματούχους, μεταξύ τους και την καγκελάριο Angela Merkel, στο άμεσο μέλλον.

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία GM και ο γαλλικός όμιλος PSA προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στη Γερμανία επιβεβαιώνοντας ότι βρίσκονται σε συνομιλίες που μπορούν να οδηγήσουν στο να αποκτήσει η PSA τις ευρωπαϊκές δραστηριότητες της GM χωρίς να έχει ζητήσει τη συμβουλή του Βερολίνου ή να έχει ενημερώσει τους εργαζομένους.

Η Opel απασχολεί την πλειονότητα των εργαζομένων της, περίπου 28.000 άτομα, στη Γερμανία. Έχει εργοστάσια στην Αυστρία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, την Ισπανία και τη Βρετανία, όπου χρησιμοποιεί το εμπορικό σήμα Vauxhall.

Η υπουργός Εργασίας της Γερμανίας δήλωσε σήμερα ότι διεξάγονται συνομιλίες «σε όλα τα επίπεδα» με την Opel, την GM και την PSA για να διασφαλιστεί ότι τα τρία εργοστάσια της Opel στη Γερμανία θα παραμείνουν ανοιχτά στην περίπτωση πώλησης.

«Η γερμανική κυβέρνηση συζήτησε επισταμένως το θέμα της Opel σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου σήμερα», δήλωσε η υπουργός Andrea Nahles.

Από την πλευρά του, εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης δήλωσε σήμερα ότι κατανοεί τις ανησυχίες της Γερμανίας για το θέμα αυτό.

«Δεν γνωρίζω ποιες προϋποθέσεις έχουν τεθεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος Stephan le Phall σε δημοσιογράφους στο Παρίσι. «Καταλαβαίνω όμως ότι, από την πλευρά της Γερμανίας, υπάρχει η βούληση να διατηρηθεί ένα σημαντικό κομμάτι της βιομηχανίας τους και να διατηρηθούν θέσεις εργασίας» πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ