Την Παρασκευή στη Βουλή τα προαπαιτούμενα- Μασάζ από έξι υπουργούς στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Την Παρασκευή στη Βουλή τα προαπαιτούμενα- Μασάζ από έξι υπουργούς στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Την Παρασκευή αναμένεται να κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα που προβλέπονται για την τέταρτη αξιολόγηση. Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές την Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσει η επεξεργασία του από τις αρμόδιες επιτροπές ενώ θα ακολουθηθεί η διαδικασία του επείγοντος.

Κατά τον προγραμματισμό του Κοινοβουλίου η ψηφοφορία θα γίνει την Πέμπτη το βράδυ, δεδομένου ότι οι  σχεδόν 90 μεταρρυθμίσεις πρέπει να έχουν ψηφιστεί ή αλλιώς υλοποιηθεί εώς τις 15 Ιουνίου, με την ελπίδα ότι στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου θα επιτευχθεί η συνολική συμφωνία για αξιολόγηση-δόση, χρέος και μεταμνημονιακή εποπτεία

Να σημειωθεί ότι το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την ευθυγράμμιση αντικειμενικών με τις εμπορικές τιμές ακινήτων, την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά στο τέλος Ιουνίου 2018, την περικοπή του ΕΚΑΣ και τον επανυπολογισμού των συντάξεων με σκοπό τη μείωσή τους από 1η Ιανουαρίου του 2019.

Ήδη πάντως αρκετή γκρίνια επικρατεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ήδη 36 βουλευτές έχουν ζητήσει ενημερώσει από τους αρμόδιου Υπουργούς. Γι αυτόν τον λόγο στις τέσσερις το απόγευμα θα συνεδριάσει η ΕΠΕΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ (με σκοπό να ελεγχθεί το ακροατήριο), στην οποία θα παραστούν για εξηγήσεις ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και σειρά άλλων υπουργών (Γιώργος Σταθάκης, Ανδρέας Ξανθός, Αλέξης Χαρίτσης, Γιώργος Χουλιαράκης και Νάσος Ηλιόπουλος).

Επί της ουσίας, δύσκολα θα εμφανιστούν αντάρτες, με την συνεδρίαση να γίνεται περισσότερο σαν μια ομαδική ψυχοθεραπεία. Αυτό, άλλωστε, συνηθίζεται στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν ψηφιστούν μνημονιακά νομοσχέδια που περιλαμβάνουν πλήθος προαπαιτούμενων.

Φωτογραφία intime news