Τουλάχιστον 123 στρατιωτικοί έχουν συλληφθεί από τον Απρίλιο στη Βενεζουέλα

Τουλάχιστον 123 στρατιωτικοί έχουν συλληφθεί από τον Απρίλιο στη Βενεζουέλα

Τουλάχιστον 123 μέλη των ενόπλων δυνάμεων της Βενεζουέλας έχουν συλληφθεί από την έναρξη των αντί-κυβερνητικών διαδηλώσεων τον Απρίλιο, με κατηγορίες για προδοσία, εξέγερση, κλοπή και λιποταξία, σύμφωνα με στρατιωτικά έγγραφα που έχει στην διάθεσή του το Reuters.

Η λίστα των συλληφθέντων περιλαμβάνει αξιωματικούς, αλλά και στρατιώτες των κατώτερων βαθμίδων του στρατού, του ναυτικού, της αεροπορίας, αλλά και της εθνικής φρουράς, ενώ αποτελεί ένδειξη του κλίματος δυσφορίας που υπάρχει στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, με προσωπικό 150.000 αντρών.

Αποχώρησαν οι εγκλωβισμένοι στην Εθνική Συνέλευση της Βενεζουέλας μετά από την κατάληψη φιλοκυβερνητικών

Άρχισε κατά το τέλος της ημέρας χθες, τοπικής ώρας, η έξοδος μερικών από τις εκατοντάδες ατόμων που είχαν εγκλωβιστεί στην Εθνική Συνέλευση της Βενεζουέλας στο Καράκας από φιλοκυβερνητικές ομάδες, είπαν μάρτυρες.

Η βουλή της χώρας, όπου η αντιπολίτευση κατέχει την πλειοψηφία, δέχθηκε επίθεση από περίπου 100 άτομα ντυμένα στα κόκκινα και φωνάζοντας "Ζήτω η επανάσταση!".

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της βουλής Julio Borges, πάνω από 350 πολιτικοί, δημοσιογράφοι και επισκέπτες εγκλωβίστηκαν στον κτίριο, ενώ πέντε βουλευτές της αντιπολίτευσης έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία με ελαφριά τραύματα.

Aρκετοί άνθρωποι, κάποιοι κρατώντας ρόπαλα, φορώντας κουκούλες και άλλοι κόκκινα ρούχα – στα χρώματα του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος – εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο της βουλής, πετώντας κροτίδες και προκαλώντας χάος.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα:

- Βενεζουέλα: Υποστηρικτές του Maduro εισέβαλαν στο κοινοβούλιο - Τραυματίες βουλευτές

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια