Τουρκικά ΜΜΕ: «Συνελήφθη Έλληνας κατάσκοπος» - Τι απαντούν πηγές του ΥΠΕΞ

Τουρκικά ΜΜΕ: «Συνελήφθη Έλληνας κατάσκοπος» - Τι απαντούν πηγές του ΥΠΕΞ

Για κατασκοπεία υπέρ της Ελλάδας κατηγορείται σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μουσουλμάνος με ελληνική υπηκοότητα, ο οποίος συνελήφθη από τις τουρκικές Αρχές.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, που επικαλείται πηγές των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας, ο Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα συνελήφθη από την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών (ΜΙΤ) και κατηγορείται ότι διενεργούσε κατασκοπεία για λογαριασμό της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ).

Οι τουρκικές Αρχές υποστηρίζουν ότι ο Αμπάρα εμφανιζόταν ως επιχειρηματίας στα ταξίδια του στην Τουρκία, ενώ προσπαθούσε να συλλέξει πληροφορίες για τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα και να τις μεταβιβάσει στην Αθήνα.

Επίσης, κατηγορείται ότι πραγματοποιούσε έρευνα για τους Σύρους στην Τουρκία, αλλά και για επιχειρηματίες που έχουν καταφύγει στην Ελλάδα και στηρίζουν τον Φετουλάχ Γκουλέν.

Τι απαντούν πηγές του ΥΠΕΞ

Όπως τονίζουν πηγές του ΥΠΕΞ, η εξαφάνιση του Έλληνα πολίτη είχε δηλωθεί στην ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα πριν από λίγες εβδομάδες.

Έκτοτε, η ελληνική πρεσβεία είχε επανειλημμένα και μετά επιτάσεως θέσει το ζήτημα στις τουρκικές αρχές, οι οποίες, όμως, ουδέποτε έδωσαν κάποια απάντηση.