Τουρκική προπαγάνδα για το επεισόδιο στα Ίμια

Τουρκική προπαγάνδα για το επεισόδιο στα Ίμια

Προπαγανδιστική ανακοίνωση για το επεισόδιο που σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων εξέδωσε η διοίκηση της τουρκικής ακτοφυλακής, στην οποία κάνει λόγο για «παραβίαση των χωρικών της υδάτων από σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής» και για «ελιγμούς παρεμπόδισης που πραγματοποιήθηκαν από τέσσερα σκάφη τουρκικής ακτοφυλακής». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της τουρκικής ακτοφυλακής:

Στις 6 Ιανουαρίου 2021 στις 10:03 στην περιοχή των βραχονησίδων Ίμια (Kardak) σημειώθηκε παραβίαση χωρικών υδάτων από δυο σκάφη ελληνικής ακτοφυλακής. Με ελιγμούς παρεμπόδισης που πραγματοποιήθηκαν από τέσσερα σκάφη τουρκικής ακτοφυλακής, βγάλαμε από τα χωρικά ύδατα μας τα δύο ελληνικά στοιχεία που έκαναν παραβίαση.   
 
Κατά τη διάρκεια ελιγμών παρεμπόδισης των σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής, σημειώθηκε επακούμβηση μεταξύ σκάφους της ελληνικής ακτοφυλακής και σκάφους της τουρκικής ακτοφυλακής. Η Διοίκηση της Ακτοφυλακής παραμένει στα καθήκοντά της για τη διασφάλιση της τάξης και την ασφάλειας των θαλασσών μας».

Την επίσημη θέση της ελληνικής πλευράς για το περιστατικό έξω από τα Ίμια, εξέφρασε σε ανακοίνωσή του το Λιμενικό.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:

«Πρωινές ώρες 06-01-2021, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά των Ιμίων, περιπολικό σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής παρενόχλησε περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Κω, με αποτέλεσμα την πρόκληση μικρών υλικών ζημιών στο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. 

Σημειώνεται ότι, το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός  μέλους πληρώματος».