Τουρκικό ΥΠΕΞ για Καμμένο: Ανεύθυνη και επιπόλαιη η συμπεριφορά του

Τουρκικό ΥΠΕΞ για Καμμένο: Ανεύθυνη και επιπόλαιη η συμπεριφορά του

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας με επίσημη ανακοίνωσή του επιτέθηκε στον Π. Καμμένο για τις πρόσφατες δηλώσεις του ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί συνελήφθησαν με εντολή Ερντογάν.

«Οι ισχυρισμοί του υπουργού Άμυνας της Ελλάδος Πάνου Καμμένου, ο οποίος δήλωσε σε συνομιλία που είχε σε ένα τηλεοπτικό σταθμό ότι, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στη χώρα μας λόγω της παραβίασης των συνόρων, φυλακίσθηκαν με διαταγή του Αξιότιμου Προέδρου μας, αποτελούν το τελευταίο παράδειγμα ανεύθυνων και επιπόλαιων συμπεριφορών του εν λόγω ατόμου», δήλωσε ο Χαμί Ακσόι. 

«Αναφορικά με τα αιτιολογικά της φυλάκισης των περί ου ο λόγος δύο Ελλήνων στρατιωτικών και τη νομική διαδικασία, έχουν δοθεί έγκαιρα στην ελληνική πλευρά οι απαραίτητες πληροφορίες.   Παρόλα αυτά, η προσπάθεια να υπάρχει συνεχώς μια ατζέντα με ασυνάρτητους και αστήριχτους ισχυρισμούς θεωρείται ως μια προσπάθεια της Ελλάδος, η οποία δεν εκπληρώνει τις δίκαιες και νόμιμες προσδοκίες μας αναφορικά με τους δράστες της προδοτικής απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου που ακόμη ευρίσκονται στη χώρα αυτή, να στρέψει την προσοχή της κοινής γνώμης σε άλλη κατεύθυνση», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο Πάνος Καμμένος ισχυρίστηκε ότι η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ήταν «προσχεδιασμένη και προγραμματισμένη κίνηση» με διαταγή Ερντογάν.

Διαβάστε ακόμα:

- Οι «τζούφιες» βόμβες Π. Καμμένου για τους δύο φυλακισμένους στρατιωτικούς μας!