Τραμπ: Η Μέι δεν με άκουσε για το Brexit - «Πιθανότατα θα σκοτώσει» τις εμπορικές σχέσεις με τις ΗΠΑ

Τραμπ: Η Μέι δεν με άκουσε για το Brexit - «Πιθανότατα θα σκοτώσει» τις εμπορικές σχέσεις με τις ΗΠΑ

Επικριτικός για τον τρόπο με τον οποίο διαπραγματεύεται η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Τερέζα Μέι με την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τους όρους του Brexit, εμφανίστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ, σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα The Sun. 

«Λοιπόν, νομίζω ότι η συμφωνία που πάει να κλείσει δεν είναι η συμφωνία που ψήφισε ο (βρετανικός) λαός, δεν είναι η συμφωνία για την οποία έγινε το δημοψήφισμα» στο Ηνωμένο Βασίλειο για την αποχώρηση από την Ε.Ε., σημείωσε αρχικά.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν δίστασε να πει πως η Τερέζα Μέι δεν ακολούθησε τις συμβουλές του για τη διαχείριση του ζητήματος. Μάλιστα, υποστήριξε ότι πήγε σε αντίθετη κατεύθυνση.

«Είχα πει στην Τερέζα, την οποία συμπαθώ, της είχα πει τις απόψεις μου για το τι έπρεπε να κάνει, το πώς έπρεπε να διαπραγματευθεί (...) Θα έλεγα ότι πιθανόν πήγε προς την αντίθετη κατεύθυνση», είπε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, στάθηκε επίσης στο μέλλον των εμπορικών σχέσεων ΗΠΑ τόσο με τη Μεγάλη Βρετανία, όσο και την Ευρωπαϊκή Ένωση σε μια περίοδο που μαίνεται ένας παγκόσμιος εμπορικός πόλεμος με την εκατέρωθεν επιβολή δασμών.

«Οπωσδήποτε θα επηρεάσει την εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ, δυστυχώς με αρνητικό τρόπο», συμπλήρωσε ο Τραμπ αναφερόμενος στη συμφωνία που συζητάει η Τερέζα Μέι με την Ευρωπαϊκή Ένωση

Η συμφωνία που ετοιμάζεται να συνάψει η Μέι, διατηρώντας στενή εμπορική σχέση με την ΕΕ, «πιθανότατα θα σκοτώσει» κάθε ενδεχόμενο σύναψης συμφωνίας ελεύθερων εμπορικών συναλλαγών μεταξύ του Λονδίνου και της Ουάσινγκτον είπε.

«Αν κλείσουν αυτή τη συμφωνία, θα διαπραγματευόμαστε με την Ευρωπαϊκή Ένωση αντί να διαπραγματευόμαστε με το Ηνωμένο Βασίλειο, αυτό πιθανότατα θα σκοτώσει τη συμφωνία», τόνισε ο Τραμπ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε μάλλον πως θεωρεί ότι ο Μπόρις Τζόνσον, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας θα γινόταν σπουδαίος πρωθυπουργός.

«Δεν προσπαθώ να βάλω τον έναν να συγκρουστεί με την άλλη», είπε ο αμερικανός πρόεδρος. «Απλά λέω πως νομίζω ότι θα γινόταν σπουδαίος πρωθυπουργός (...) Νομίζω ότι έχει αυτό που χρειάζεται».

Ο Τραμπ επανέλαβε ότι θεωρεί τη Μέι «συμπαθητικό άνθρωπο», ωστόσο επιτέθηκε ξανά στον δήμαρχο της βρετανικής πρωτεύουσας, τον Sunτίκ Καν, κρίνοντας πως κάνει «φρικτή» δουλειά στο αξίωμά του.

Η πρωθυπουργός Μέι ανυπομονεί να εξηγήσει στον Αμερικανό πρόεδρο Τραμπ τα σχέδιά της για το Brexit

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ανυπομονεί να κάτσει με τον Ντόναλντ Τραμπ και να του εξηγήσει τη θέση της στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, δήλωσε εκπρόσωπός της απαντώντας στις επικρίσεις που εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος σε συνέντευξή του.

Ο Τραμπ δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα The Sun ότι η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου που επιθυμεί να συνάψει η Βρετανία με τις ΗΠΑ δεν θα μπορέσει να προχωρήσει μετά τις προτάσεις της Μέι για τη σχέση του Λονδίνου με την ΕΕ μετά το Brexit.

«Ανυπομονεί να κάτσει με τον πρόεδρο και να του εξηγήσει τη Λευκή Βίβλο», δήλωσε ο εκπρόσωπος όταν ρωτήθηκε σχετικά.

Διαβάστε Περισσότερα

Ενδοσκοπική Καρδιοχειρουργική

Η νεότερη εξέλιξη στις επεμβάσεις της καρδιάς