Τρία βιβλία σε επανέκδοση με τον «Φιλελεύθερο»

Τρία βιβλία σε επανέκδοση με τον «Φιλελεύθερο»

Οι φιλελεύθεροι «κτίζουν» τη δική τους βιβλιοθήκη. Αυτή την Παρασκευή 9 Αυγούστου μαζί με τον τον Φιλελεύθερο στα περίπτερα σε επανέκδοση τρία βιβλία για να διαλέξετε:

- Πώς λειτουργεί ο Καπιταλισμός - Πορεία προς τον Φιλελευθερισμό Γ ''

Στο τρίτο μέρος του Δρόμου προς τον Φιλελευθερισμό, ο Μάρκος Δραγούμης εξετάζει τη λειτουργία του καπιταλισμού: Η αγορά ως θεσμός, η ηθική του ανταγωνισμού ο ρόλος του χρήματος, βασικές οικονομικές θεωρίες, αναπτυξιακά θαύματα και αποτυχημένες πολιτικές, αλλά και η κομβική διαφορά ανάμεσα σε ένα κοινωνικό και σε ένα παρεμβατικό κράτος είναι οι βασικοί άξονες της ανάλυσή του.

vivlio

- Ελεύθερο Εμπόριο - Πώς πλουτίζουν τα έθνη

Σ' αυτή τη σύντομη μελέτη του ΙΕΑ, ο καθηγητής οικονομικών Donald J. Boudreaux αντλεί από τα διαχρονικά επιχειρήματα του Adam Smith για να καταρρίψει τους πλέον διαδεδομένους μύθους σχετικά με το ελεύθερο εμπόριο. Σε μια εποχή που ο προστατευτισμός, με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά τον Ντόναλντ Τραμπ, δείχνει εκ νέου να κερδίζει έδαφος, το βιβλίο αυτό αποτελεί ανάσα οικονομικής λογικής και φαρέτρα ακλόνητων επιχειρημάτων υπέρ της ελευθερίας.

vivlio2

- Πόλεμος και Ευημερία

Δεν μπορεί κάποιος να είναι «αναποφάσιστος» όταν συζητάμε για πόλεμο. 

Είναι μια δυαδική επιλογή. Αν δεν είσαι υπέρ του, πρέπει να είσαι κατά του. Η εργασία σε αυτό το βιβλίο δίνει στοιχεία και επιχειρήματα υπέρ της ειρήνης. Οι συγγραφείς του παρατάσσουν την ειρήνη, όχι απλά ως ένα ηθικό ιδεώδες ούτε ως έναν επιθυμητό σκοπό, αλλά ως έναν πρακτικό στόχο.

vivlio1

Και τα τρία βιβλία αποτελούν εκδόσεις του Φιλελεύθερου σε συνεργασία με το ΚΕΦίΜ.

Διαβάστε Περισσότερα