W. Schaeuble: «Κούρεμα» του ελληνικού χρέους μόνο εκτός ευρωζώνης

W. Schaeuble: «Κούρεμα» του ελληνικού χρέους μόνο εκτός ευρωζώνης

Το ενδεχόμενο ενός Grexit επανέφερε την Τετάρτη ο Wolfgang Scaheuble. "Η πίεση προς την Αθήνα για υλοποίηση μεταρρυθμίσεων πρέπει να συνεχιστεί, ώστε η χώρα να γίνει ανταγωνιστική. Σε αντίθετη περίπτωση, δεν θα είναι σε θέση να παραμείνει εντός του ευρώ", προειδοποίησε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

"Ένα κούρεμα χρέους θα παραβίαζε τους ευρωπαϊκούς κανόνες βάσει της Συνθήκης της Λισαβόνας", πρόσθεσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD, συμπληρώνοντας πως για να συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει η Ελλάδα να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι "η Αθήνα θα ολοκληρώσει με επιτυχία το τρέχον πρόγραμμα μόνο αν εκπληρώσει τους κανόνες που προβλέπονται σε αυτό", προτρέποντας τους δανειστές να συνεχίσουν τις πιέσεις προς την ελληνική κυβέρνηση. Ακόμη, επανέλαβε ότι το βασικό πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος, αλλά η έλλειψη ανταγωνιστικότητας.

Στο μεταξύ, "αν δεν υπάρξει πρόοδος, και τα κλιμάκια των θεσμών δεν επιστρέψουν άμεσα στην Αθήνα, τότε η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης αναβάλλεται για τον Απρίλιο, ή και το Μάιο, καθώς το Μάρτιο (σ.σ 15 Μαρτίου) μεσολαβούν οι Ολλανδικές εκλογές" προειδοποίησε από μεριάς της κοινοτική πηγή, μιλώντας στην ανταποκρίτρια του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής στις Βρυξέλλες.

Πηγή: skai.gr

Φωτογραφία: Sooc

 

Διαβάστε ακόμα:

- J. Dijsselbloem: Χωρίς το ΔΝΤ η Ολλανδία δεν θα στηρίξει το ελληνικό πρόγραμμα

- Nα σταματήσει να κατακρίνει την Ελλάδα, ζήτησε από τον Schaeuble ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του SPD

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια