W. Schaeuble: Μ' ένα Grexit η Ελλάδα θα είχε αποφύγει τα σκληρά μέτρα

W. Schaeuble: Μ' ένα Grexit η Ελλάδα θα είχε αποφύγει τα σκληρά μέτρα

Από το 2011 είχε προτείνει στον Ευάγγελο Βενιζέλο το Grexit με αντάλλαγμα "τεράστια" βοήθεια, όπως είπε, ο Wolfgang Schaeuble, μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση του Οικονομικού Συμβουλίου (Wirtschaftsrat) της Γερμανίας στο Αμβούργο.

Ο υπουργός της Γερμανίας είχε προτείνει το προσωρινό Grexit στην Πολωνία, στις 15 Σεπτεμβρίου 2011, ενώ μαζί του βρισκόταν και ο Jorg Asmussen, ο οποίος ενημέρωσε τον Ευ. Βενιζέλο πως η γερμανική πλευρά προετοίμαζε ένα σχέδιο για "ομαλή έξοδο" της Ελλάδας από το ευρώ.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ,  ο γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα έπληττε τη χώρα άπαξ και θα είχε αποφευχθεί η ατελείωτη επίπονη διαδικασία των σκληρών μέτρων για τους Ελληνες, ενώ υπερασπίστηκε εκ νέου την πρότασή του, την οποία υπογράμμισε με μία φράση χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις:

"Θα είναι δύσκολο για την Ελλάδα να λύσει τα προβλήματα της οικονομίας της χωρίς το εργαλείο της υποτίμησης του νομίσματος", δήλωσε.

Απάντηση Δ. Παπαδημούλη

Με σχόλιό του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter απάντησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, στον γερμανό υπουργό Οικονομικών: