Ξεκίνησαν τα αντιπλημμυρικά έργα στην Μάνδρα - 9 μήνες μετά την τραγωδία

Ξεκίνησαν τα αντιπλημμυρικά έργα στην Μάνδρα - 9 μήνες μετά την τραγωδία

Χρειάστηκε να περάσουν εννέα ολόκληροι μήνες μετά την καταστροφική πλημμύρα στη Μάνδρα με τους 24 νεκρους για να ξεκινήσουν τα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή. Έργα τα οποία δεν αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί προτού περάσουν 10 μήνες, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος μηχανικόε Μιχάλης Λαγογιάννης, ο οποίος επιβλέπει τις εργασίες για τη διάνοιξη της λεκάνης συγκέντρωσης και μερισμού του ρέματος Αγ. Αικατερίνης.

Μάλιστα, ο κ. Λαγογιάννης χαρακτήρισε εφικτή την ολοκλήρωσή του εντός των προθεσμιών «με την υπόθεση ότι θα υπάρξει και η θετική ανταπόκριση των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας για την απομάκρυνση μέρους των δικτύων τους από τα σημεία, όπου τέμνονται στο έργο»..

Οι εργασίες εξελίσσονται σε πολλά εργοτάξια. Η διευθέτηση του ρέματος Σούρες και η εκτροπή σε αυτό της κύριας ποσότητας του νερού από το ρέμα Αγ. Αικατερίνης (82,5%), με τη συγκέντρωση του συνολικού όγκου τους και την κοινή εκβολή τους στη θάλασσα, μέσω του ήδη διευθετημένου κλειστού χειμάρρου Σαραντοπόταμου, αναμένεται να αποσοβήσει τον κίνδυνο πλημμυρικού φαινομένου, αναφέρουν οι υπεύθυνοι.