Ξεμένει από ρευστό η καμπάνια Τραμπ;

Ξεμένει από ρευστό η καμπάνια Τραμπ;

Με εμφανή τα σημάδια ανησυχίας λόγω των δημοσκοπήσεων που δεν είναι ενθαρρυντικές για τον ίδιο, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι είναι έτοιμος να «διαθέσει όσα χρήματα χρειαστούν» για να κερδίσει τον Τζο Μπάιντεν.

«Αν χρειαστεί να το κάνω θα το κάνω αλλά τα πάμε πολύ καλά» δήλωσε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους στην Στρατιωτική Βάση Andrews πριν αναχωρήσει για ταξίδι στη Φλόριντα και τη Βόρεια Καρολίνα. Ο πρόεδρος ισχυρίστηκε επίσης, ότι η εκστρατεία του θα πρέπει να «ξοδέψει περισσότερα χρήματα εκ των προτέρων» για να καταπολεμήσει αυτό που περιέγραψε ως «παραπληροφόρηση» από τους Δημοκρατικούς και τα μέσα ενημέρωσης.

Οι δηλώσεις του αμερικανού προέδρου έρχονται εν μέσω αναφορών για μείωση των διαθέσιμων μετρητών στην καμπάνια του, δύο μήνες πριν από τις εκλογές. Το πρακτορείο Bloomberg μετέδωσε την είδηση ότι ο Τραμπ συζητά με τους επιτελείς της καμπάνιας του για το αν μπορεί ξοδέψει έως και 100 εκατομμύρια δολάρια από την προσωπική του περιουσία, μια κίνηση η οποία όπως υποστηρίζει το συγκεκριμένο μέσο «δεν έχει προηγούμενο».

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της εθνικής επιτροπής των Ρεπουμπλικάνων και της καμπάνιας του Τραμπ έχουν ξοδευτεί, μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 800 εκατομμύρια δολάρια για την επανεκλογή του. Την ίδια ώρα, ο σύμβουλος του Τιμ Μουρτο διαψεύδει κατηγορηματικά ότι υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας λέγοντας ότι «σπάμε όλα τα ρεκόρ». Παρόλα αυτά, οι στενοί συνεργάτες του Τραμπ είναι ανήσυχοι, δεδομένου ότι ο Μπάιντεν έχει περισσότερες πιθανότητες εκλογής έχοντας σπάσει τον περασμένο μήνα, το ρεκόρ χρηματοδότησης για Δημοκρατικό υποψήφιο, το οποίο είχε κάνει ο Μπαράκ Ομπάμα το 2008. 

Σημειώνεται ότι ο Μπάιντεν έχει 71% πιθανότητες να κερδίσει το εκλεκτορικό κολέγιο και συνεπώς να είναι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ σύμφωνα με τη γνωστή ιστοσελίδα προβλέψεων και στατιστικών FiveThirtyEight. Επιπρόσθετα, η καμπάνια του και η Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών ανακοίνωσαν ότι συγκέντρωσαν 364 εκατομμύρια δολάρια για τον μήνα Αύγουστο, ενώ υπάρχει ακόμα αναμονή για τα αντίστοιχα στοιχεία από το στρατόπεδο Τραμπ.

Χωρίς ακόμα να είναι ξεκάθαρο τι ακριβώς συμβαίνει με τα οικονομικά στοιχεία της καμπάνιας του Τραμπ, το δεδομένο είναι ότι υπάρχει κάποια αναταραχή, κυρίως γιατί όσο περνάει το διάστημα η διαφορά με τον Μπάιντεν δεν δείχνει να μειώνεται...