Ξένοι θεσμικοί οι αγοραστές των μετοχών του Γ. Περιστέρη στην Τέρνα Ενεργειακής-Ψήφος εμπιστοσύνης στην εταιρεία

Ξένοι θεσμικοί οι αγοραστές των μετοχών του Γ. Περιστέρη στην Τέρνα Ενεργειακής-Ψήφος εμπιστοσύνης στην εταιρεία

Οι πωλήσεις που έγιναν σήμερα και χθες υπό μορφή προσυμφωνημένων συναλλαγών, πραγματοποιήθηκαν με την αξία της μετοχής στα ιστορικά υψηλά της και ήρθαν ως αποτέλεσμα του ισχυρού ενδιαφέροντος που εκδηλώνεται σταθερά από θεσμικά χαρτοφυλάκια.

Η πώληση των μετοχών που αντιστοιχούν περίπου στο 1,9% του μετοχικού κεφαλαίου της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ερμηνεύεται ως ψήφος εμπιστοσύνης στην εταιρεία που έχει εκπλήξει θετικά την αγορά όχι μόνο γιατί αποτελεί μια από τις πιο επιτυχημένες επενδυτικές επιλογές με απόδοση 67% για το 2020, αλλά επειδή έχει αναδειχθεί σε ένα από τα πιο ισχυρά αναπτυξιακά stories στην Ελλάδα και διεθνώς με σημαντικές δραστηριότητες στον ενεργειακό κλάδο.

Συνολικά τις τελευταίες ημέρες έχουν πραγματοποιηθεί μεγάλα πακέτα μετοχών μέσω Χρηματιστηρίου που έχουν αγοραστεί από ξένους θεσμικούς. Στις 11 Δεκεμβρίου είχαν αλλάξει χέρια άλλα 3 πακέτα  2.133.636, 1.000.000 και 230.044 μετοχών αντίστοιχα, συνολικού ύψους 41,5 εκατ. ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν στο 2,9% του μετοχικού κεφαλαίου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλοι επενδυτές είναι οι αγοραστές των δύο πακέτων μετοχών που πούλησε ο πρόεδρος της εισηγμένης Γιώργος Περιστέρης. Όπως ανακοίνωσε η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στο Χρηματιστήριο ο κ. Περιστέρης πούλησε στις 14 Δεκεμβρίου 1.998.605 κοινές ονομαστικές μετοχές αξίας 24,5 εκ. ευρώ και σήμερα 15 του μηνός 200.000 κοινές ονομαστικές μετοχές συνολικής αξίας 2,4 εκ. ευρώ.

Το ίδιο, αναφέρουν πηγές, συνέβη και με την πώληση στις 11 Δεκεμβρίου άλλων τριών πακέτων μετοχών 1.000.000, 2.133.636 και 230.044, αντίστοιχα συνολικού ύψους 41,5 εκατ. ευρώ. Μάλιστα οι 1 εκατομμύριο μετοχές ανήκουν στον Μιχαήλ Γουρζή μη εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εισηγμένης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο. Τα τρία αυτά πακέτα αντιστοιχούν στο 2,9%.

Πληροφορίες αναφέρουν δε, ότι το ποσοστό του κ. Περιστέρη στην εταιρία διαμορφώνεται πια περίπου στο 20% από 22,39%, ενώ άλλες πηγές θέλουν και την ολλανδική Reggeborgh να έχει διαθέσει μέρος των μετοχών της σε ξένα θεσμικά χαρτοφυλάκια.

Μόνο τον Αύγουστο οπότε και υλοποιήθηκε η αύξηση κεφαλαίου της εταιρείας, εισήλθαν στο μετοχικό της κεφάλαιο τέσσερα μεγάλα funds με παγκόσμιο βεληνεκές που τοποθέτησαν 68,5 εκατ. ευρώ στην εταιρεία και συγκεκριμένα οι Blackrock Inc., Anavio Capital Partners LLP, Kayne Anderson Capital Advisors LP, και Impax Asset Management.