Ξεπέρασαν στη Γερμανία τους 80.000 οι θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας

Ξεπέρασαν στη Γερμανία τους 80.000 οι θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 11.437 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 3.153.699, όπως δείχνουν τα δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα Δευτέρα το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.

Παράλληλα, υπέκυψαν 92 ασθενείς με την COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φθάνει τους 80.006 νεκρούς ως εδώ, κατά την ίδια πηγή.

Με αφορμή τα περίπου 80.000 θύματά της από την Covid-19 το Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης, με τη συμμετοχή ελάχιστων προσκεκλημένων και τους συγγενείς πέντε θυμάτων στο επίκεντρο. Σε μια ιδιαίτερα κατανυκτική ατμόσφαιρα, παρουσία του Ομοσπονδιακού Προέδρου Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, της Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, του Προέδρου του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, του Προέδρου του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου Ράινερ Χάζελοφ και του Προέδρου του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου Στέφαν Χάμπαρτ, πέντε πολίτες μίλησαν για τους ανθρώπους που έχασαν και άφησαν ένα κερί σε ειδικά διαμορφωμένο μνημείο.