ΥΠΕΞ Τουρκίας κατά Σακελλαροπούλου: Η Ελλάδα διέπραξε εγκλήματα στη Μικρά Ασία

ΥΠΕΞ Τουρκίας κατά Σακελλαροπούλου: Η Ελλάδα διέπραξε εγκλήματα στη Μικρά Ασία

Ανακοίνωση κατά της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και των δηλώσεών της εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κάνοντας λόγο για αβάσιμους ισχυρισμούς που «δεν αλλάζουν το γεγονός ότι η Ελλάδα ήταν η χώρα που επιχείρησε να εισβάλει στην Τουρκία διαπράττοντας βάρβαρα εγκλήματα στη Μικρά Ασία».

Μάλιστα για να στηρίξει αυτούς τους ισχυρισμούς η Τουρκία επικαλείται το άρθρο 59 της Συνθήκης της Λωζάνης με το οποίο η Ελλάδα υποχρεώθηκε να καταβάλει αποζημιώσεις για τις ζημιές που προκάλεσε ο ελληνικός στρατός

Το ΥΠΕΞ της Τουρκίας σημειώνει ότι οι ψευδείς κατηγορίες από την Ελλάδα επισκιάζουν τα βήματα για τη δημιουργία ενός ειλικρινούς διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών για την επίλυση των προβλημάτων τους. 

«Τέτοιες στάσεις και συμπεριφορές είναι ασυμβίβαστες με τις ευθύνες που αναμένονται από τους κρατικούς λειτουργούς. Σε αυτό το πλαίσιο, καλούμε τη γείτονά μας Ελλάδα, για άλλη μια φορά, σε κοινή λογική και εποικοδομητική κατανόηση» καταλήγει η ανακοίνωσητου τουρκικού ΥΠΕΞ.