Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην Πρέβεζα

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην Πρέβεζα

Υπό μερικό έλεγχο, τέθηκε μετά από πολύωρη μάχη με τις φλόγες, η πυρκαγιά που ξέσπασε μετά τη 1 το μεσημέρι, στη βιομηχανική περιοχή Πρέβεζας. Στο σημείο της φωτιάς παραμένουν 7 πυροσβεστικά οχήματα με 18 άνδρες, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει επίσημος απολογισμός των ζημιών. Ωστόσο, σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής, η φωτιά κατέστρεψε θερμοκήπια και καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Σύμφωνα με τοπικά Μέσα Ενημέρωσης έχει οριοθετηθεί περιμετρικά και έχουν αποδεσμευτεί τα εναέρια μέσα. 

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν 15 πυροσβεστικά οχήματα με 30 άνδρες, ενώ έγιναν και ρίψεις νερού με 3 αεροσκάφη PZL. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης 5 μποφόρ.

Δύσκολη ημέρα και σήμερα στο μέτωπο των πυρκαγιών. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν σε όλη τη χώρα σε συνδυασμό με τις αυξημένες θερμοκρασίες έχουν σημάνει συναγερμό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Ήδη, το τελευταίο 24ωρο έχουν εκδηλωθεί περισσότερες από 39 πυρκαγιές σε δασικές περιοχές σε όλη τη χώρα, με τις περισσότερες ευτυχώς να τίθενται άμεσα υπό έλεγχο.

Ωστόσο, όσο περνάει η ώρα η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη. Ένα νέο πύρινο μέτωπο έκανε την εμφάνισή του στο Βροντερό Πρεσπών. Επί τόπου βρίσκονται 17 πυροσβέστες με 7 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Κάτω Μαζαράκι, κοντά στα σύνορα της Ηλείας με την Αχαΐα. Στο σημείο επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 18 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα με πέντε άτομα. Επίσης, από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά στη Γορτυνία Αρκαδίας.

Εν τω μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα, σε δασική έκταση, στην περιοχή Αμπέλια Αγρινίου. Στην περιοχή επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 15 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα με 12 άτομα, προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά και να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις. Το έργο των πυροσβεστών συνδράμουν δύο οχήματα του δήμου και δύο μηχανήματα.

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην Κέα, η οποία εκδηλώθηκε χθες το βράδυ, κοντά σε σπίτια πάνω από το Βουρκάρι.

Επίσης, υπό έλεγχο είναι οι πυρκαγιές στο Ζέλι Αταλάντης Φθιώτιδας και στην Πέρδικα Θεσπρωτίας, όπου όμως παραμένουν δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεση τους.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 4) για τους νομούς Αττικής, Εύβοιας, Βοιωτίας, Κορινθίας, Αργολίδος, Λακωνίας και στα νησιά Λέσβο, Χίο, Σκύρο και Κύθηρα. 

Υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 3) προβλέπεται για τους νομούς Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας, Χαλκιδικής, Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Αιτωλοακαρνανίας, ''Αρτας, Πρέβεζας, Αχαΐας, Ηλείας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Κυκλάδων και στα νησιά Κρήτη, Σποράδες, Σάμος, Λήμνος, Σαμοθράκη, Θάσος, Κάρπαθος, Ικαρία, Κεφαλονιά, Λευκάδα και Ζάκυνθο.

Από το ΠΣ υπενθυμίζεται στους πολίτες, σε κάθε περίπτωση πυρκαγιάς ή έκτακτης ανάγκης να ειδοποιούν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία αρχείου SOOC