Υποστηρικτές του Erdogan απειλούν την σύζυγό μου, καταγγέλλει ο S. Gabriel

Υποστηρικτές του Erdogan απειλούν την σύζυγό μου, καταγγέλλει ο S. Gabriel

Για προσωπικές απειλές τις οποίες δέχεται η σύζυγός του Anke εκ μέρους υποστηρικτών του Tayip Erdogan έκανε λόγο ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Sigmar Gabriel, κλιμακώνοντας περαιτέρω την κριτική που ασκεί το τελευταίο διάστημα στον πρόεδρο της Τουρκίας.

Σύμφωνα με την Bild, ο κ. Gabriel δήλωσε χθες το βράδυ, σε προεκλογική εκδήλωση στο Λούντβιχσχάφεν, ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο άγνωστοι άφησαν απειλητικά μηνύματα στον τηλεφωνητή του οδοντιατρείου της συζύγου του.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες ο κ. Ερντογάν εξαπέλυσε προσωπική επίθεση εναντίον του κ. Gabriel, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ποιος είστε εσείς, για να απευθύνεστε στον πρόεδρο της Τουρκίας; Να γνωρίζετε τα όριά σας! Πόσο καιρό βρίσκεστε στην πολιτική;».

Με τον τρόπο που το κάνει αυτό ο Erdogan, σχολίασε ο κ. Gabriel, «κάποιοι προφανώς παρακινούνται και επιχειρούν να ενοχλούν και να επιβαρύνουν την σύζυγό μου. Αυτό είναι ένα κακό αποτέλεσμα».

«Όταν ο αρχηγός ενός κράτους αρχίζει τέτοιες προσωπικές επιθέσεις, υπάρχουν δυστυχώς άνθρωποι που θεωρούν ότι έχουν το δικαίωμα να προβαίνουν κι εκείνοι προσωπικές παρενοχλήσεις», κατέληξε ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός.

S. Gabriel: Το Βερολίνο και η υπόλοιπη Ευρώπη να στηρίξουν τους "δημοκρατικά σκεπτόμενους" Τούρκους

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, δήλωσε ότι η χώρα του και η υπόλοιπη Ευρώπη θα πρέπει να στηρίξουν τη «δημοκρατικά σκεπτόμενη» πλειονότητα των Τούρκων που δεν υποστηρίζουν τον Τούρκο πρόεδρο Rejep Tayip Erdogan.

Οι δηλώσεις αυτές, σύμφωνα με το Reuters έγιναν στη διάρκεια μιας προεκλογικής συγκέντρωσης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), την ώρα που επιδεινώνονται δραματικά οι σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Γερμανίας, αφού ο Ερντογάν κάλεσε τους Τούρκους που ζουν στη χώρα να μποϊκοτάρουν τα μεγάλα γερμανικά κόμματα στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

«Περισσότερη από τη μισή χώρα είναι δημοκρατικά σκεπτόμενη. Δεν τον στήριξαν», δήλωσε ο Gabriel από το Σάαρλαντ.

«Πιστεύω ότι πολλοί στην Τουρκία βασίζονται στην Ευρώπη και τη Γερμανία για να στηρίξουν την τουρκική δημοκρατία και όχι να κοιτάνε απλώς άπραγοι», τόνισε ο Γερμανός υπουργός.

Ένας βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), του κόμματος της καγκελαρίου Angela Merkel πήγε ένα βήμα πιο κάτω. Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο ειδικός σε θέματα εξωτερικής πολιτικής Roderich Kiesewetter κάλεσε τη γερμανική κυβέρνηση να εξετάσει το ενδεχόμενο να παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία «της οικογένειας Erdogan» στο εξωτερικό.

Ο Gabriel πάντως εμφανίστηκε επιφυλακτικός στο θέμα των κυρώσεων εις βάρος της Άγκυρας, λέγοντας ότι η χώρα του δεν επιθυμεί να πλήξει «τους ιδιοκτήτες μικρών εστιατορίων και τους σερβιτόρους στις δυτικές ακτές» της Τουρκίας.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: SOOC