Δ. Τζανακόπουλος: Αυξημένη επιτήρηση στο Ελληνικό και όχι περιορισμοί στη δόμηση

Δ. Τζανακόπουλος: Αυξημένη επιτήρηση στο Ελληνικό και όχι περιορισμοί στη δόμηση

Τη θέση της κυβέρνησης ότι η απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για κήρυξη 280 στρεμμάτων ως αρχαιολογικός χώρος στο Ελληνικό δεν συνεπάγεται περιορισμούς στη δόμηση αλλά μόνο αυξημένη επιτήρηση κατά την υλοποίηση της επένδυσης, παρουσίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Μετά και τη χθεσινή γνωμοδότηση του ΚΑΣ, γίνεται ένα μεγάλο βήμα για την υλοποίηση μιας σημαντικής επένδυσης στο Ελληνικό», ανέφερε.

Ο Δ. Τζανακόπουλος περιέγραψε μια απόφασή συμβατή με τις υποχρεώσεις του Δημοσίου και την νομοθεσία, ενώ τόνισε πως «η διαδικασία θα κινηθεί με τους γρηγορότερους ρυθμούς», καθώς όσο πιο γρήγορα προχωρήσει η επένδυση τόσο περισσότερο μειώνονται τυχών μελλοντικοί νομικοί κίνδυνοι.

Σε ερώτηση σχετικά με το κατά πόσο υπάρχουν φόβοι για μια υπαναχώρηση του επενδυτή, ο εκπρόσωπος δήλωσε πως δεν υπάρχει «καμία αμφιβολία για υπαναχώρηση. Υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κάτι τέτοιο όπως πχ το να μην τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου και τόνισε πως πρόκειται για μια αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας, η οποία ξεπέρασε συντηρητισμούς του παρελθόντος.

Όπως επισήμανε, «η Κυβέρνηση συνεχίζει να υλοποιεί σημαντικές και απαραίτητες τομές στον τομέα των δικαιωμάτων, οι οποίες συγκροτούν ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό κράτος δικαίου. Έχοντας ως σημείο εκκίνησης τη συνταγματική αρχή της προστασίας και της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας και συμβαδίζοντας με την διεθνή νομική πραγματικότητα, το νομοσχέδιο εξασφαλίζει ευνοϊκότερες και ευκολότερες διαδικασίες για την αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Τονίζοντας το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, αφαιρώντας την προϋπόθεση της χειρουργικής αλλαγής φύλου, είτε πρόκειται για διεμφυλικά είτε για μεσοφυλικά άτομα».

Ανέφερε επίσης ότι η υπέρβαση για το 2017 επιτρέπει την εφάπαξ δαπάνη για την ενίσχυση και προστασία ευάλωτων οικονομικά συμπολιτών μας καθώς και για σειρά άλλων δράσεων που θα εξειδικευθούν αργότερα με βάση τα στοιχεία της εκτέλεσης του προϋπολογισμού.

«Η χρηστή δημοσιονομική διαχείριση επιτρέπει την κατανομή των πόρων με γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη, με αποτέλεσμα και το 2018 να υπάρχει η δυνατότητα για τη συνέχιση δράσεων κοινωνικής πολιτικής αλλά και την έναρξη νέων, μεταξύ των οποίων:

Η εφαρμογή του προγράμματος για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, με πιστώσεις ύψους 760 εκατ. ευρώ που θα  ανακουφίσει πάνω από 250 χιλιάδες νοικοκυριά που βιώνουν συνθήκες φτώχειας.

Η διάθεση ποσού 320 εκατ. ευρώ που εξασφαλίστηκε από την επισκόπηση των πρωτογενών λειτουργικών δαπανών και προορίζεται για την προστασία ευάλωτων οικονομικά νοικοκυριών και για παρεμβάσεις στον κρίσιμο τομέα αντιμετώπισης της παιδικής φτώχειας.

Η συνεισφορά του δημοσίου, με ποσό ύψους 100 εκατ. ευρώ, για την προστασία της κύριας κατοικίας των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, με συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια».

 

Διαβάστε ακόμα:

- Αλ. Φλαμπουράρης: Οι Κασάνδρες διαψεύστηκαν, η επένδυση στο Ελληνικό προχωράει

Φωτογραφία: SOOC