Σε νέα ιστορικά υψηλά το bitcoin - Τι μας οδηγεί στα $70.000

Σε νέα ιστορικά υψηλά το bitcoin - Τι μας οδηγεί στα $70.000

Η έναρξη διαπραγμάτευσης ETF με βάση το μεγαλύτερο σε κεφαλαιοποίηση κρυπτονόμισμα του κόσμου σηματοδοτεί ευνοϊκές προοπτικές κανονιστικής ρύθμισης για το bitcoin, ενώ παράλληλα η δυναμική της αγοράς και ο ενθουσιασμός των επενδυτών υποστηρίζουν ένα ιστορικό ράλι που μας οδήγησε σε νέα υψηλά.

Παρά το γεγονός πως βρισκόμαστε σε παρόμοια επίπεδα με τον Απρίλιο του 2021, υπάρχει λιγότερη μόχλευση στην αγορά ενώ τα δεδομένα που δεχόμαστε από την ανάλυση των on-chain data, δείχνουν ότι το ράλι του BTC μπορεί να συνεχιστεί στοχεύοντας πλέον τα $70 χιλιάδες.

Το ότι θεσμικοί επενδυτές αγοράζουν Bitcoin είναι προφανές - καθώς η αξία του έχει αυξηθεί κατά 64% σε μόλις 20 ημέρες. Προφανώς, αυτό είχε συμβεί στο παρελθόν, αλλά η συνολική κεφαλαιοποίησης της αγοράς Bitcoin δεν ήταν τόσο μεγάλη όσο τώρα.

Το Bitcoin ξεπέρασε το προηγούμενο υψηλό όλων των εποχών των 64.895 δολαρίων, που σημειώθηκε στις 14 Απριλίου 2021. Η υψηλότερη τιμή που σημείωσε το βράδυ της Τετάρτης ήταν στα $67,276.79.

Η πτώση που άγγιξε μέχρι και το 55% το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου είχε τροφοδοτήσει σχόλια με ορισμένους επενδυτές να μην θεωρούν πως τα $60.000+ θα ήταν δύσκολο να τα προσεγγίσει το κρυπτονόμισμα ξανά βραχυπρόθεσμα.

Εάν και είναι μόνο ένας από τους παράγοντες, ωστόσο ο πιο καθοριστικός είναι η διαπραγμάτευση του πολυαναμενόμενου BTC ETF, BITO, το οποίο άρχισε να διαπραγματεύεται χθες.

Το ETF παρουσίασε ένα από τα μεγαλύτερα ντεμπούτα όσον αφορά τον όγκο συναλλαγών σε μια ημέρα έναρξης στην ιστορία, καταγράφοντας σχεδόν 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε όγκο συναλλαγών.

Η διαπραγμάτευση ενός BTC ETF είναι μια κρίσιμη στιγμή για τις αγορές κρυπτονομισμάτων, καθώς μεταφράζεται από τους επενδυτές ως ένα μήνυμα μερικής αποδοχής από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ. Τον τελευταίο μήνα, ο Jerome Powell δήλωσε "Δεν έχω καμία πρόθεση να απαγορεύσω" τα κρυπτονομίσματα και ο πρόεδρος της SEC, Gary Gensler, δήλωσε ότι "δεν έχει σχέδια να απαγορεύσει τα κρυπτονομίσματα".

Η SEC που επιτρέπει την έναρξη ενός ETF BTC δίνει στους πιθανούς συμμετέχοντες στην αγορά την εμπιστοσύνη να αρχίσουν να επενδύουν στις αγορές κρυπτονομισμάτων. Μία από τις κύριες επιφυλάξεις γύρω από τις αγορές ήταν η έλλειψη ρυθμιστικής σαφήνειας.

Παράλληλα η εταιρεία επενδύσεων Pimco, με κεφάλαια υπό διαχείριση άνω των $2 τρισ, ανακοίνωσε ότι μπορεί να ξεκινήσει να διαπραγματεύεται κρυπτονομισμάτα σε αγορές spot. Η εταιρεία, προς το παρόν έχει ασχοληθεί με επενδύσεις σε μετοχές που ανήκουν στην ευρύτερη κατηγορία των ψηφιακών νομισμάτων.

"Αυτή λοιπόν θα είναι μια σταδιακή διαδικασία όπου περάσαμε πολύ χρόνο στην εσωτερική επιμέλεια μιλώντας στους επενδυτές. Και θα κάνουμε μικρά βήματα σε έναν τομέα που αναπτύσσεται γρήγορα" επιβεβαίωσε ο Chief Investment Officer Daniel Ivascyn στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

Ο Ivascyn είπε επίσης ότι η εταιρεία δίνει προσοχή στην αποκεντρωμένη οικονομία (Decentralized Finance), χαρακτηρίζοντάς την ως "επαναστατική".

Ως εκ τούτου, η Pimco "σκέφτεται για σενάρια όπου αυτό θα μπορούσε να μας οδηγήσει να διασφαλίσουμε ότι είμαστε ανταγωνιστικά προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον που προσφέρει μια αρκετά σημαντική πρόταση αξίας, ιδιαίτερα για τις νεότερες γενιές ή τη νέα γενιά της επενδυτικής κοινότητας "

Δεδομένα που έχουμε:

1. BTC: All Exchanges Reserve - Εξακολουθεί να μειώνεται - Οι επενδυτές προχωρούν σε ανάληψη των κρυπτονομισμάτων από τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων τους όταν λαμβάνουν μακροχρόνιες θέσεις

2. Ποσοστό κέρδους - Το 99,97% της κυκλοφορίας της προσφοράς του BTC έχει μη πραγματοποιημένα κέρδη.

3. Το επιτόκιο χρηματοδότησης είναι πάνω από 0,01, πράγμα που σημαίνει ότι έχουμε περισσότερες θέσεις long από θέσεις short στην αγορά των futures. Οι επενδυτές παραμένουν αισιόδοξοι

4. Ο δείκτης Fear and Greed βρίσκεται στο επίπεδο 82 - Extreme Greed στην αγορά. Αγοράστε το φόβο πουλήστε την απληστία…

Βραχυπρόθεσμα και ειδικά όσο κινούμαστε στο επίπεδο των $70.000 οι επενδυτές είναι πιθανότερο να ρευστοποιήσουν κάποιες θέσεις και να εξαργυρώσουν κέρδη, ωστόσο μακροπρόθεσμα θεωρούμε πως το ράλι θα συνεχιστεί με βάση τα δεδομένα.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.