To 2015 έταξαν τον ουρανό, τώρα τάζουν... τ' άστρα

To 2015 έταξαν τον ουρανό, τώρα τάζουν... τ' άστρα

Όταν αλλάζεις την ταμπέλα και επιχειρείς να σουλουπώσεις τον τίτλο του μαγαζιού αλλά οι πρωταγωνιστές και το έργο μένουν τα ίδια τότε δεν υπάρχει περίπτωση να φέρεις περισσότερους θεατές. Η παράσταση στον ΣΥΡΙΖΑ μένει η ίδια από την ημέρα που πάτησε πάνω στο κύμα της αγανάκτησης και του διλήμματος μνημόνιο – αντιμνημόνιο για να ανέβει στην εξουσία. Το ίδιο και ο λόγος με τον οποίο απευθύνονται στους πολίτες.

Το αστέρι με τους συμβολισμούς που χρειάστηκε να αναλυθούν για να γίνουν κατανοητοί προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων στο διαδίκτυο. Θα πει κανείς αυτό ήθελαν ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του. Μόνο που αυτές οι αντιδράσεις θετικές ή αρνητικές κρατούν λiγο. Ο αντιπολιτευτικός λόγος που πρέπει όμως να αρθρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ανύπαρκτος.

Καταγγελίες, κατηγορίες, υιοθέτηση fake news και πληροφοριών που μεταφέρονται μέσω διαδικτύου και σκληρό ροκ συνθέτουν την τακτική του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ξέχασε γρήγορα την στροφή στη σοσιαλδημοκρατία και άφησε στην ανανεωμένη μαρκίζα μόνο τον τίτλο της Προοδευτικής Συμμαχίας τα στελέχη της οποίας μη έχοντας άλλη στέγη παραμένουν κάτω από αυτή.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μέχρι σήμερα δεν καταθέτει προτάσεις. Ούτε εκτελεί το ρόλο του, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ συνολικά. Επιτίθεται προσωπικά στον πρωθυπουργό, λέει όχι σε όλα (ακόμη και σε αυτά που έχει πει ναι ή επιχειρούσε να κάνει και ο ίδιος όταν βρισκόταν στο Μαξίμου) και κυρίως γίνεται… μάντης κακών.

Από το άνοιγμα των σχολείων και την πανδημία μέχρι την οικονομία και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις διαπιστώνει μια «κόλαση» και μια ανικανότητα της κυβέρνησης παρόλο που οι πρώτες δημοσκοπήσεις της νέας περιόδου την φέρουν να προηγείται με νταμπλ σκορ και τους πολίτες να την εμπιστεύονται για την αντιμετώπισης των μεγάλων κρίσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ όμως συνεχίζει να δρα με τον ίδιο τρόπο και να ταυτίσει την κρίση με αυτή που οδήγησε τη χώρα στα μνημόνια και αυτόν στην εξουσία. Εξ ου και οι συνεχείς αναφορές στην «ανασφάλεια» των πολιτών.

Και όπως έπραξε και την περίοδο από το 2012 και μετά τάζει στους πολίτες πως όταν έλθει στην εξουσία θα ανοίξουν τα ταμεία που η σημερινή κυβέρνηση κρατά ερμητικά κλειστά. Το δήλωσε ο ίδιος άλλωστε πως «λεφτά υπάρχουν, τα αφήσαμε εμείς στα ταμεία». Αφήνει δέ να εννοηθεί πως με έναν νόμο και ένα άρθρο θα πάρουν όλοι λεφτά. Ουδείς ξεχνά τις αναφορές του στα διχίλιαρα που καλούσε την κυβέρνηση να μοιράσει.

Πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 έταζε τον ουρανό. Τώρα ετοιμάζεται να τάξει τ' άστρα. Η νέα ταμπέλα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ενδεικτική. Προς το παρόν πάντως σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που κατά ορισμένα στελέχη του κόμματος είναι πειραγμένες αλλά για όλα όπως πχ ο Νίκος Φίλης αποτελούν φωτογραφία της στιγμής το αστέρι του ΣΥΡΙΖΑ δεν δείχνει ανοδικές τάσεις και σε σχέση με τα εκλογικά του ποσοστά, πέφτει πέφτει. Η παράσταση που έχει στηθεί δεν κόβει εισιτήρια.