Γ. Βρούτσης: Περιμένουμε την απόφαση του TEE για την επαναλειτουργία του ΟΑΚΑ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Γ. Βρούτσης: Περιμένουμε την απόφαση του TEE για την επαναλειτουργία του ΟΑΚΑ

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, μίλησε στην ΕΡΤ για το μείζον ζήτημα που δημιουργήθηκε με το στέγαστρο Καλατράβα στο ΟΑΚΑ.

Όπως είπε, για την επαναλειτουργία του αναμένεται η απόφαση του Επιμελητηρίου και σύμφωνα με τις ενδείξεις, όπως είπε, αυτό αναμένεται το 2024.

Ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι μόλις παρελήφθη η μελέτη του Επιμελητηρίου η αντίδραση ήταν ακαριαία, ενώ δήλωσε ότι δεν έχει γνώση ότι υπήρξε άλλη μελέτη πέραν αυτή του επιμελητηρίου.

Επίσης, σημείωσε ότι στο εξής κανένα αθλητικό κέντρο δεν θα μπορεί να λειτουργήσει στη χώρα μας εάν δεν έχει άδεια πυρασφάλειας και στατική άδεια.

Ο κ. Βρούτσης τόνισε πως θα διατεθούν 57 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του ΟΑΚΑ, ενώ ανέφερε πως αυξάνονται κατά 30% οι μεταβιβάσεις του Υπουργείου Αθλητισμού, με βάση το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2024 που κατατέθηκε στη Βουλή.

Πρόβλημα με τη στατική επάρκεια αποκαλύπτει το πόρισμα του ΤΑΙΠΕΔ

Τόσο η μεταλλική κατασκευή του στεγάστρου Καλατράβα στο ΟΑΚΑ όσο και η αντίστοιχη μεταλλική κατασκευή του ποδηλατοδρομίου δεν ανταποκρίνονται στο κανονιστικά ελάχιστο επιτρεπόμενο επίπεδο στατικής επάρκειας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», που δημοσιεύει το πόρισμα του ΤΑΙΠΕΔ, αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα των μελετών που έγιναν στις συγκεκριμένες υποδομές από τον τεχνικό σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο έχει στο χαρτοφυλάκιό του τα συγκεκριμένα ακίνητα και είναι επιφορτισμένο με το έργο της συντήρησής τους.

Η μελέτη δεν αποδίδει ευθύνες στον αρχικό σχεδιασμό ή στην κατασκευή των έργων, αλλά, όπως επισημαίνει, αξιολογεί την παρούσα κατάσταση σε σχέση με την «ιδεατή» τους κατάσταση, την κατάσταση δηλαδή που εκτιμάται πως έπρεπε να έχουν όταν παραδόθηκαν.

Επί του παρόντος το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος έχει αναλάβει να επεξεργαστεί τα ευρήματα των συμβούλων του ΤΑΙΠΕΔ και να καταλήξει στη δική του αξιολόγηση.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ακολουθήσουν μελέτες για το τι πρέπει να γίνει και πώς θα γίνει, και κατόπιν διαγωνισμοί για την υλοποίηση των έργων.

Διαβάστε περισσότερα για τη μελέτη του 2020