Γ. Τσίπρας: Αν έχεις επιλέξει να κάνεις ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι προτιμότερο να φύγεις

Γ. Τσίπρας: Αν έχεις επιλέξει να κάνεις ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι προτιμότερο να φύγεις

Για «στρατηγική καταστροφής του ΣΥΡΙΖΑ» έκανε λόγο ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Γιώργος Τσίπρας, σημειώνοντας πως «η συμπεριφορά ορισμένων στελεχών θυμίζει συμπεριφορά ιδιοκτητών διαμερίσματος».

«Δεν έχουμε πόλεμο φθοράς αλλά στρατηγική καταστροφής του ΣΥΡΙΖΑ. Εφόσον έχεις επιλέξει να φτιάξεις νέο κόμμα θες να προκαλέσεις τη μεγαλύτερη δυνατή ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η λογική "να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα"» είπε χαρακτηριστικά.

«Αν έχεις επιλέξει να κάνεις ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ είναι προτιμότερο να φύγεις. Αν μιλάς για κόμμα στο οποίο εγκαταστάθηκαν οι ολιγάρχες τότε θα πρέπει να φύγεις, εγώ θα έφευγα αν το πίστευα αυτό» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

Όπως σημείωσε «η συμπεριφορά ορισμένων στελεχών θυμίζει συμπεριφορά ιδιοκτητών διαμερίσματος. Είναι κακό να αισθάνεται κανείς ιδιοκτήτης και μεγαλομέτοχος που θα εγκρίνει το ποιος θα γίνει πρόεδρος».

Κατά τον Γιώργο Τσίπρα «η ψήφος του κόσμου (σ.σ. στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ) που το μεγαλύτερο μέρος είχε ξαναψηφίσει το 2022, δεν ήθελε ένα άλλο πρόσωπο αλλά ένα άλλο κόμμα και αυτό το μήνυμα δεν θέλουν να το λάβουν. Είναι προφανές ότι ο Κασσελάκης ακόμα και αν ήθελε δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι σε ένα κόμμα συντεταγμένο με συνέδριο, θα πάμε στο συνέδριο και θα τα συζητήσουμε όλα».

Σύμφωνα με όσα είπε στο ΚONTRA Channel, «για όσους δεν κάνουν δηλώσεις καταστροφής υπάρχει η έκκληση για ενότητα. Στους υπόλοιπους τι να πεις;».

Όσον αφορά στις ευρωεκλογές είπε ότι «θα είναι δείκτης αν θα είναι επιτυχής η αλλαγή της ηγεσίας, πρέπει να πάμε καλά είναι ορόσημο». Υποστήριξε, μάλιστα, ότι «οι μετρήσεις μέσα στο καλοκαίρι, πριν εμφανιστεί ο Κασσελάκης, ήταν πολύ κάτω από το 17% για τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Γιώργος Τσίπρας ρωτήθηκε, τέλος, και για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και είπε ότι «προετοιμαστήκαμε χειρότερα από ό,τι το 2019. Δεν φαίνεται ότι άλλαξαν πολύ τα μυαλά μας από την ήττα του '19. Η προεργασία ήταν τρίχες, όταν παίρνεις αποφάσεις μέσα στον Αύγουστο τι προεργασία να έχει γίνει».