Α. Γεωργιάδης για ναυάγιο: H Ελλάδα έκανε το μέγιστο που μπορούσε - Ακραίος λαϊκισμός από ΣΥΡΙΖΑ (vid)
ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ/EUROKINISSI
ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ/EUROKINISSI

Α. Γεωργιάδης για ναυάγιο: H Ελλάδα έκανε το μέγιστο που μπορούσε - Ακραίος λαϊκισμός από ΣΥΡΙΖΑ (vid)

«Η Ελλάδα έκανε το μέγιστο που μπορούσε», τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ και τέως υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, για το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο, κάνοντας λόγο για «απύθμενη τραγωδία και οι λεπτομέρειες είναι τόσο σοκαριστικές που δε νομίζω ότι μπορεί κάποιος άνθρωπος να μην πονέσει από αυτό».

«Η Ελλάδα έκανε το μέγιστο που μπορούσε. Φανταστείτε σε ένα σκάφος με τόσο κόσμο που είχε και στο οποίο ο κυβερνήτης έλεγε ότι δεν θέλει καμία βοήθεια, να πάει με το ζόρι κάποιος και να προσπαθούσε να το τραβήξει. Ένα σχοινί να έβαζε πάνω κι άλλοι να αντιδρούσαν λίγο, η βάρκα θα αναποδογύριζε. Και σίγουρα κάποιοι μπορεί και να σκοτώνονταν. Θα ήταν η Ελλάδα ένοχη για την απώλεια των ζωών; Είναι τεχνικά αδύνατο και νομικά αδύνατο να παρέμβει Ελλάδα σε ένα σκάφος στα διεθνή ύδατα και λέει ο κυβερνήτης του δεν θέλω καμία βοήθεια. Ήταν αδύνατον να κάνει η Ελλάδα το οτιδήποτε περισσότερο. Το Λιμενικό ενήργησε με απόλυτο επαγγελματισμό και ανθρωπισμό. Και πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για τους Έλληνες λιμενικούς, το ελληνικό Λιμενικό», υπογράμμισε. 

Για τη στάση της ΕΕ στο μεταναστευτικό επισήμανε πως «η Ευρώπη δεν έγινε κάνει σίγουρα όσα θα μπορούσε για το μεταναστευτικό. Η Ελλάδα είναι μία χώρα που ζητά την αναθεώρηση της Συνθήκης του Δουβλίνου από το 2004, από την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή και μετά συνεχώς, δεν υπάρχει ελληνική κυβέρνηση από τον Καραμανλή και μετά που να μην έχει ζητήσει αναθεώρηση αυτής της Συνθήκης, η οποία αλλάζει μόνο με ομοφωνία. Αυτή τη στιγμή η Ευρώπη απέχει πόρρω, όχι από την ομοφωνία, καθώς είναι πολλές οι χώρες, όλες του Βορρά, που αρνούνται αναθεώρηση της Συνθήκης, άρα είναι άδικο να ρίχνουμε τις ευθύνες στις ελληνικές κυβερνήσεις, καθώς όλες οι κυβερνήσεις και η κυβέρνηση Τσίπρα, είχε ζητήσει την αναθεώρηση, αλλά αυτή δεν είναι εφικτή πολιτικά στην Ευρώπη σήμερα». 

Σχολιάζοντας τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Η Ευρώπη φταίει διότι κάποιοι δουλέμποροι πάνε και βγάζουν έναν σκασμό λεφτά πάνω στην ανθρώπινη δυστυχία και στον ανθρώπινο πόνο; Η Αριστερά στην Ελλάδα τι λέει; Ότι φταίει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, φταίει το ελληνικό Λιμενικό, φταίει η Ελληνική Δημοκρατία, φταίει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο δουλέμπορος δεν φταίει; Που έβαλε 500 και 700 ανθρώπους πάνω σε ένα σαπιοκάραβο; Η Ευρώπη φταίει για όλα;».

«Αν εσείς μου λέτε ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να ανοίξουν τα σύνορα και όποιος θέλει να έρθει, όχι στην Ελλάδα μόνο, αλλά σε όλη την Ευρώπη, πρέπει να σας πω ότι σύμφωνα με τη μελέτη του ΟΗΕ σήμερα που μιλάμε, 500 εκατομμύρια άνθρωποι θέλουν να έρθουν από την Ασία και την Αφρική στην Ευρώπη, να τους φέρουμε; Δεν θα μείνει όρθιο ούτε ένα ευρωπαϊκό κράτος, θα έχουν διαλυθεί όλες οι ευρωπαϊκές κοινωνίες. Άρα είναι ακραίος λαϊκισμός και ανευθυνότητα να έρχεται ένα πολιτικό κόμμα και να διεκδικεί την εξουσία και να λέει ότι πρέπει να ανοίξω τα σύνορα», σχολίασε. 

«Το πείραμα των ανοιχτών συνόρων το εφήρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα το 2015, πέρασαν από την Ελλάδα 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι, το αποτέλεσμα ήταν να μας κλείσουν τα σύνορα οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι από τον βορρά και να καταλήξουμε στη Μόρια, με τους ανθρώπους να είναι στις χειρότερες και στις πιο απάνθρωπες συνθήκες που έχει γνωρίσει ποτέ ο κόσμος. Ενώ αντίθετα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη με συγκροτημένη μεταναστευτική πολιτική και με φύλαξη των συνόρων προσέφερε και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης σε αυτούς τους ανθρώπους και σταμάτησε τη Μόρια, που ήταν μια ντροπή», ανέφερε ο Α. Γεωργιάδης.

Τέλος, αναφερόμενος στη φραστική επίθεση που δέχθηκε από μέλη της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, έδωσε συγχαρητήρια για τη στάση της, τονίζοντας πως «με τη φράση της "ο φράχτης προστατεύει την πατρίδα μου", εξέφρασε σωστά την Ελλάδα, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ, για άλλη μια φορά, κατηγορεί». 

Διαβάστε επίσης:

Ναυάγιο στην Πύλο: Εννέα συλλήψεις - Από την Αίγυπτο είχε ξεκινήσει το αλιευτικό

Το υψωμένο δάχτυλο του… «ηθικού πλεονεκτήματος»

 

 

Διαβάστε Περισσότερα